1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Somali'deki bombalı saldırıda ölü sayısı 53'e yükseldi
Somali'deki bombalı saldırıda ölü sayısı 53'e yükseldi

Somali'deki bombalı saldırıda ölü sayısı 53'e yükseldi

Somali'nin başkenti Mogadişu'da dün toplu taşıma araçları için kullanılan bir istasyonun yakınlarında düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 53'e yükseldiği bildirildi.

A+A-

Somali emniyet yetkililerinden Muhammed Hüseyin, yaptığı basın açıklamasında, "Hastaneye getirilen yaralılardan bazıları hayatını kaybetti. Saldırıda ölenlerin sayısı 53'e yükseldi." dedi.

Saldırıyı şu ana kadar üstlenen olmadı.

Somali'nin başkenti Mogadişu'da dün toplu taşıma araçları için kullanılan bir istasyonun yakınlarında düzenlenen bombalı saldırıda ilk belirlemelere göre 23 kişi ölmüş, onlarca kişi yaralanmıştı.

Saldırı, Türkiye, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve Arap Birliği tarafından kınanmış, olayın ardından Somali Cumhurbaşkanı Muhammed Abdullah Fermacu, hayatını kaybedenlerin anısına ülkede bugünden başlamak üzere üç günlük ulusal yas ilan etmişti.

KATAR’DAN AÇIKLAMA

Öte yandan Katar Dışişleri Bakanlığı, dün Somali’nin başkenti Mogadişu’da bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda büyükelçilik binasının ciddi zarar gördüğünü maslahatgüzarın da hafif şekilde yaralandığını açıkladı.

Katar resmi ajansı QNA'nın haberine göre Dışişleri Bakanlığı Basın Ofisi Müdürü Ahmed bin Said er-Rumeyhi, konuya ilişkin açıklama yaptı.

Rumeyhi, şu ifadeleri kullandı:

"Başkent Mogadişu'da dün bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda büyükelçilik binamız ciddi zarar gördü. Dışişleri bakanlığı da Katar'ın Mogadişu'daki büyükelçiliğinde bulunan diplomat, yönetici ve çalışanları hakkında bilgi aldı. Saldırıda, Katar maslahatgüzarı hafif bir şekilde yaralandı. Şu an durumu iyi, onun dışında diplomat, yönetici ve çalışanlarımıza herhangi bir zarar gelmedi."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.