1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Sonay Adem ölümünün 2. yıldönümünde kabri başında anıldı
Sonay Adem ölümünün 2. yıldönümünde kabri başında anıldı

Sonay Adem ölümünün 2. yıldönümünde kabri başında anıldı

Toplumcu Kurtuluş Partisi Yeni Güçler (TKP-YG) merhum Genel Sekreteri Sonay Adem, aramızdan ayrılışının 2. yıldönümünde Gazimağusa'da kabri başında anıldı.

A+A-

Saat 11.00'te gerçekleşen anma törenine Sonay Adem’in eşi Gönül Adem, oğlu ve kızları, Genel Başkan Mehmet Çakıcı, Genel Sekreter Mehmet Davulcu, Genel Sekreter Yardımcısı Ersen Sururi, bir çok partilinin yanı sıra Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay, CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman,  CTP Milletvelili Asım Akansoy, Eski Başbakanlardan Ferdi Sabit Soyer ve çok sayıda seveni de katıldı.

sonay-adem-anma-3.jpgAnma töreninde konuşan Sonay Adem’in kızı Güncel Adem, törene katılan herkese teşekkür ederek sözlerine başladı. Babasının Kıbrıs Türk halkına ve ailesine bıraktığı en büyük mirasın dostluk, sevgi ve cesaret erdemi olduğunu belirten Adem, onun bu mirasının yarınlara taşınmasının önemine işaret ederek, bu sayede hiçbir zaman yenilmeyip, eğilmeyip bükülmediğinin altını çizdi. Güncel Adem sözlerini şöyle sürdürdü: "Tıpkı Ahmet Arif'in "Yiğitlik inkar gelinmez, teke teke dövüşte yenilmediler" mısralarında olduğu gibi Sonay Adem cesaretiyle hiç bir zaman yenilmedi, eğilmedi, bükülmedi. En büyük dileğimiz, bire bir dövüşte yenilmeyen yiğit insanların Sonay Adem'in mücadele ettiği yolda yürüyecek cesarete sahip olmasıdır" dedi.

sonay-adem-anma-4.jpg

Genel Başkan Mehmet Çakıcı da, TKP-YG’nin kuruluşunda birlikte çalıştıkları Sonay Adem’den çok şey öğrendiklerini söyledi. Sonay Adem’in kendilerine öncülük eden bir kişilik olduğunu anımsatan Çakıcı, onun topluma hizmet etmiş, başını dik tutanların önderliğini yapmış ve toplumun içinde az kalan toplum liderlerinden biri olduğunun altını çizdi.

sonay-adem-anma-2.jpg

Mehmet Çakıcı konuşmasını şöyle sürdürdü: "Çalışma Bakanlığı yaptığı dönemde yaptıkları bugün hala konuşulmakta, bir sürü insana ışık tutmaya devam etmektedir. Bu zor dönemde Sonay Adem'in temellerini attığı İşçi İstihdam Fonundan binlerce insan ekmek yemektedir ve bu çok anlamlı bir izdir. Son dönemde TKP-YG'lerde kendisiyle çalışma imkanı bulduk. Çok önemli bir deneyimi vardı ve bizlere de yol gösterici oldu. Söylediği tüm önerileri hepimiz ciddiyetle ele alıyor ve tecrübelerinden yararlanıyorduk. Örgütlenme açısından da unutamayacağımız çok önemli bir şahsiyetti. Özellikle sol mücadele, sosyal demokrat değerler açısından unutulmayacak bir liderdi. Bugün solda liderlik edenlere de örnek olmuştur.  En önemlisi de önemli bir aile lideri ve babaydı onu da çok takdirle ve örnek alarak izledik. Geriye dönüp baktığımız zaman bir abi, dost, arkadaş ve yoldaş olarak verdiği mücadele, sahip olduğu ilkeler bizim için her zaman örnek olacaktır. Kendisini saygıyla anarken, gösterdiği öğreti ve mücadele bizlere ışık tutmaya devam edecektir” dedi.

sonay-adem-anma-1.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.