
Sosyal medyada "Suriyelileri istemiyoruz" tartışması
Suriyelilerin Taksim’deki yılbaşı eğlencesi görüntüleri sosyal medyada tartışmaya yol açtı. Kimi kullanıcılar, "Suriyelilerin ülkelerine gönderilmesini" isterken, kimileri de Suriyelilere destek verdi.
Türkiye'de 2019 yılının ilk gününde sosyal medyada "Ülkemde Suriyeli İstemiyorum" etiketi altında tartışmalar yürütülüyor. Suriyelilerin yeni yıl eğlencesi farklı tepkilere neden oldu. Suriyelileri ağır ithamlarla eleştirenler kadar onlara destek veren paylaşımlar da yapılıyor.
Tartışmalar, İstanbul Taksim Meydanı'nda yeni yıl kutlaması yapan bir grup Suriyelinin ülkelerinin bayraklarını, bir başka grubunsa Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) ait bayrağı açtığı görüntülerin sosyal medyada paylaşılması üzerine başladı.
Kimi kullanıcılar, Suriyelilerin kutlama yapmasını eleştirmek yerine Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye'de Özgür Suriye Ordusu ile harekat yapmasını eleştirmek gerektiğine dikkat çekti, kimileri ise Şam'daki kutlamalarla kıyaslama yaptı.
Serbay Mansuroğlu✔@serbaymansur
İstanbul evde Şam yeniyılı sokakta kutladı. Taksim’e çıkan ÖSO’cularla Şam’da kutlama yapanlar arasındaki fark... #Ülkemdesuriyeliistemiyorum değil #ülkemdeösocuistemiyorum
#Damascus embraces New Year with lights, #music and #fireworks #Syria#Christmas
Taksim'de Suriyeliler eğlendi diye #ÜlkemdeSuriyeliİstemiyorum demek kolay. Sorgulanacaksa; Türkiye'nin ÖSO adı altında silahlı güçlere verdiği destek konuşulmalı. Örneğin bu gruplara verilen maaş, silah, giyim ve yiyecek için ödenen para bu ülkenin vatandaşının cebinden çıkıyor.
Suriyelilerin eğlendiği görüntülere yönelik paylaşımlarda, "Suriyelilerin Türkiye'de eğlenirken, Türk askerlerinin şehit düştüğü" eleştirisini dile getirenler dikkat çekti.
Milliyetçi Hareket Partisi'nden ihraç edilen Sinan Ogan da etiketin altında yaptığı paylaşımda, benzer görüşleri savundu.
Türk askeri her gün sınıra sevkedilirken, Suriye'de askerimiz şehit olurken; Türk milletinin rızkıyla beslenen bu Tosunlar Taksim'de Suriye bayrağı açıp kafayı çekiyor!
Kadına yaşlıya çocuğa bakalım ama bu Tosunları istemiyoruz, isteyen evine alsın




fdfd.gif)





HABERE YORUM KAT