1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Soyer: “İngiliz Üstleriyle ilgili görüşmelerde Kıbrıs Türk Tarafı talepkar olmalı”
Soyer: “İngiliz Üstleriyle ilgili görüşmelerde Kıbrıs Türk Tarafı talepkar olmalı”

Soyer: “İngiliz Üstleriyle ilgili görüşmelerde Kıbrıs Türk Tarafı talepkar olmalı”

Mecliste, yüksek öğrenim ve Kıbrıs Konusu da tartışıldı.

A+A-


CTP Milletvekili Ferdi Sabit Soyer, “Kıbrıs Sorunu ve İngiliz Üstleri” konusunda yaptığı güncel konuşmasında, toplumsal  ve sosyal sorunların ortak bir akılla çözülebileceğine işaret ederek, Kıbrıs sorununda ortak akıldan yoksun olunduğunu, her kesimin kendi açısından bir karar almaya çalıştığını kaydetti. 
Rum Temsilciler Meclisi’nde alınan kararın Kıbrıs Cumhuriyeti Anayasasına aykırı olduğunu, ancak ülkenin Dışişleri Bakanlığı’nın konuya bu şekilde yaklaşmadığını ifade eden Soyer, konunun bu şekilde ele alınmadığını söyledi. 
Soyer, adadaki iki halkın da hidrokarbon konusunda söz sahibi olduğuna işaret ederek, konu hakkında Kıbrıs Cumhuriyeti Anayasası’ndan örnekler verdi ve kararın hem anayasaya, hem hukuka, hem de evrensel hukuka aykırı olduğunu söyledi. 
İngiliz Üstleri konusuna da değinen Soyer, üstlerle ilgili yapılacak görüşmelerde Kıbrıs Türk tarafının talepkar olması gerektiğini kaydetti. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.