1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Stephen Curry’den kariyer rekoru!
Stephen Curry’den kariyer rekoru!

Stephen Curry’den kariyer rekoru!

Golden State Warriors yıldızı Stephen Curry, Portland Trail Blazers'ı yendikleri maçta attığı 62 sayı ile kariyer rekorunu kırdı.

A+A-

NBA’de Golden State Warriors ve Portland Trail Blazers arasında oynanan maç tarihe geçti. Karşılaşmayı unutulmaz kılan şey ise, Stephen Curry’nin muhteşem perfeormansı oldu.

32 yaşındaki basketbolcu, 36 dakika sahada kaldığı karşılaşmayı 62 sayı atarak tamamladı ve kariyerinde en yüksek sayı attığı maçını oynadı. İlk yarıda 31 sayı atan Curry, maç boyunca 8/16 üçlük, 10/15 ikilik ve 18/19 serbest atış isabetiyle oynadı.

Deneyimli oyuncu, Kobe Bryant’ın (37) ardından NBA tarihinde 60 sayı üzeri atan en yaşlı isim oldu.

Curry bu performansla, Kevin Durant’in takımdan ayrılması ve Klay Thompson’un sakat olması nedeniyle “Acaba bu durumla başa çıkabilecek mi?” sorusuna da güçlü bir yanıt verdi.

Maç sonrası Twitter’da yorum yapan Isaiah Thomas, “Kardeşim Curry, dünyada her seviyede basketbol oyununun oynanış şeklini değiştirdi. Oyunun tarihindeki sadece birkaç oyuncu basketbol oyununu gerçekten DEĞİŞTİRDİ” ifadelerini kullanarak Curry’i öven ifadeler kullandı.

Warriors’ın çaylak pivotu James Wiseman ise, “Bana NBA 2K’yı hatırlattı çünkü her zaman Steph’le oynardım ve 60 civarı sayı atardım. Buna bizzat şahit olmak gibiydi, olağanüstüydü. O bir efsane, bu yüzden şahsen izlemek harikaydı” yazdı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.