1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Sterlin 36 TL'ye dayandı
Sterlin 36 TL'ye dayandı

Sterlin 36 TL'ye dayandı

Sterlin gün içinde 35,65 lira seviyesini görerek rekor tazelerken Euro ise 30,3745 liraya çıkarak tarihi zirvesini gördü.

A+A-

Güne yükselişle başlayan döviz kurları tarihi rekor serisini bugün de sürdürdü. Türk lirası karşısında değer kazanan kurlarda ani yükseliş görüldü. Kurlarda 2 saat içerisinde ciddi bir değişim meydana geldi.

Dolar/TL kurunun satış fiyatı sabah saatlerinde 26,70 seviyelerindeyken, şu sıralarda 27,20 TL’ye dayandı. Sabah saatlerinde 29,99 seviyelerinde olan Euro ise 30 TL barajını da aşarak 30,65 liraya çıktı. Sterlin’de şu sıralarda 35,65 liradan işlem görüyor. Böylelikle kurlar tarihi rekor seviyelerini yeniledi. 

Sene başından bu yana artış dolar kurunda yüzde 43’ü, Euro kurunda yüzde 52’yi aştı. TL, dolar karşısında yüzde 20’si haziran ayında olmak üzere yılbaşından bu yana yüzde 30 değer kaybetti.

TÜRKİYE MERKEZ BANKASI’NIN FAİZ KARARI BEKLENİYOR

Piyasalarda kademeli sıkılaştırma sürecindeki Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın (TCMB) perşembe günü açıklayacağı faiz kararı haftanın en önemli gündem maddesi olarak izleniyor. 

Enflasyon riski artarken tüm gözler 20 Temmuz’da yapılacak olan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faiz kararının açıklanacağı PPK toplantısında olacak. Piyasada, politika faizine dair beklentiler yüzde 16-20 bandına yayılmış durumda.

GRAM ALTIN REKOR SEVİYEDE

Bu hafta önemli bir değişiklik beklenmeyen ons altın fiyatı 1963 dolardan işlem görüyor. Gram altın fiyatı ise 1673 TL ile rekor seviyelerden değerleniyor. Çeyrek altın 2823 TL, Cumhuriyet altını da 11.441 TL’den alıcı ile buluşuyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.