1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Sterlin 6 TL’nin üzerine çıktı
Sterlin 6 TL’nin üzerine çıktı

Sterlin 6 TL’nin üzerine çıktı

Ekonomik göstergelerdeki olumsuz gelişmelerin etkisiyle gelişmekte olan ülke para birimlerinden negatif ayrışan lira, dolar, euro ve sterlin karşısında yeni tarihi düşük düzeylere geriledi.

A+A-

Erken işlemlerde dolar/TL 4.4475 liraya çıkarak tüm zamanların en yüksek düzeyini gördü. Dolar 4,44 civarında hareket ediyor.

Euro/TL de 5.2863’le rekor düzeye tırmandı. Euro 5,28’nin üzerinde işlem görürken, İngiliz Sterlini ise 6.0141 ile rekor kırdı. Sterlin 6’nın üzerinde işlem görüyor

Analistler, liradaki sert değer kayıplarını, petrol fiyatlarındaki yükseliş, yaklaşan seçimler öncesi artan kamu harcamaları, ekonomik verilerdeki zayıflamanın yanında, enflasyon ve cari işlemler açığının yüksek düzeylerine bağlıyor. Piyasaların gözü bugün, Hazine’nin çıkacağı iki ihaleye özellikle yabancı yatırımcıların ilgisinde olacak.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.