1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. "Süreci izliyorum"
"Süreci izliyorum"

"Süreci izliyorum"

Cumhurbaşkanlığı makamı üzerine açıklamalarda bulunan Meclis eski Başkanı ve Başbakan Sibel Siber sadece müzakerelerle geçen bir dönem yaşandığını belirterek geçen dört beş yıllık süreci pasif olarak değerlendirdi

A+A-

Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili adının telaffuz edildiğini ancak hiçbir siyasi partiyle resmi görüşme yapmadığını dile getiren Sibel Siber, Cumhurbaşkanlığı seçimlerini bir parti yarışına dönüştürmenin doğru olmadığını söyledi. Siber, Cumhurbaşkanlığı seçiminin genel seçimlerle karıştırılmaması gerektiğini ifade ederek, toplumu kucaklayan, kutuplaşmaların önüne geçecek, projeleriyle halka doğru hizmet verebilecek bir isme ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

Önceki yıllarda Başbakanlık ve Meclis Başkanlığı görevleri yaptığını, geçen seçimlerde de Cumhurbaşkanlığına aday olduğunu hatırlatan Siber, son günlerde adaylığı ile ilgili haberlerin yer aldığını anımsattı. Şu anda süreci izlediğini ve aday olup olmayacağı konusunda net bir açıklama yapamayacağını söyleyen Siber, kararını kısa süre içinde değerlendirerek netleştireceğini aktardı. Siber, adının adaylıkla anılmasını özellikle ülkedeki üst yönetimlerde kadınların yer alması anlamında  sevindirici bulduğunu dile getirerek artık kız çocuklarının bu tür hayallerinin olması gerektiğini vurguladı.

“SÜRECİ İZLİYORUM”

Adaylıkla ilgili net bir tavır belirlemediğini, ancak sürecin yakın takipçisi olduğunu söyleyen Sibel, “Şu anda kesin aday olurum ya da aday olmam gibi bir şey söyleyemem. Süreci izliyorum” şeklinde konuştu.

Seçilecek cumhurbaşkanının, toplum birliği ve toplumsal bağların güçlenmesi adına çalışması gerektiğini ifade eden Siber, kim aday olursa olsun, kim seçilirse seçilsin önceliğin hizmet olduğunun altını çizdi. Siber, konunun kendisinin aday olması ya da seçilmesi değil, topluma doğru hizmeti verebilecek güven veren bir cumhurbaşkanı olduğunu kaydetti.

Haberin devamı için tıklayınız

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.