1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Tablo hala belirsiz!
Tablo hala belirsiz!

Tablo hala belirsiz!

DAÜ Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Ekonomist Doç. Dr. Hasan Güngör, kurların şu ana kadar 10 Ağustos Cuma hariç, ortalama olarak % 7 civarında arttığını belirterek, bunun kaç gün daha süreceğini söylemenin son derece zor olduğunu belirtti.

A+A-

DAÜ Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Ekonomist Doç. Dr. Hasan Güngör, herhangi bir konuda karar almak için mutlaka piyasaların sakinleşmesini beklemek gerektiğine vurgu yaparak, döviz mükellefiyeti olanların ise kendi durumları ile ilgili net bir görüntüye ancak piyasalar sakinleştiğinde kavuşabileceklerini söyledi.

Güngör, yukarı yönlü kur artışlarının muhtemelen bir de aşağı yönlü hareketi olacağını belirterek, ancak bu aşağı yönlü hareketin büyüklüğü ve zamanlaması ile ilgili henüz bir şey söylemenin mümkün olmadığını belirtti.

Güngör,  “Gelinen aşamaya bakıldığında durum bizi 2018 yılı sonuna doğru bir vadeye taşımaktadır, sükuneti elden bırakmadan gelişmeleri izlememiz ve alınacak önlemlerle ilgili yapıcı olmamız gerekmektedir. Eminim ki KKTC hükümeti de önünü görebildiği zaman bir takım önlemler alabilecektir” diye konuştu.

 

Haberin devamı için tıklayınız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.