1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Tartışmalı referandum askıya alınıyor
Tartışmalı referandum askıya alınıyor

Tartışmalı referandum askıya alınıyor

Irak Federal Mahkemesi, IKBY'nin 25 Eylül'de yapılması planlanan referandumu askıya alma kararı aldı.

A+A-

Türkiye, ABD, Suriye, İran ve Birleşmiş Milletler başta olmak üzere neredeyse tüm dünyanın karşı çıktığı Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) “bağımsızlık” referandumunda sıcak bir gelişme yaşandı. 25 Eylül’de düzenlenmesi planlanan referandum hakkında Federal Mahkeme bir açıklama yaptı.

 

Açıklamada, “Federal Mahkeme, oylamanın anayasaya aykırı olduğunu dair şikâyetleri inceleyene kadar, 25 Eylül’de düzenlenen referandumu askıya alma kararı aldı” ifadesi yer aldı.

IKBY’nin bu açıklamayı yok sayması beklenirken, bu sabah saatlerinde yayınlanan Russia Today röportajında Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani, “Şimdiye kadar Kürdistan bölgesinde referandumun ertelenmesiyle ilgili alınmış bir karar yok. Sürece yönelik Yüksek Referandum Komitesi kuruldu. Komitenin bu kararı vermesi gerekiyor Mevcut durumda karar ise 25 Eylül’ de referandumun yapılacağıdır” ifadesini kullanmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.