1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Tatbikat değil acı gerçek
Tatbikat değil acı gerçek

Tatbikat değil acı gerçek

Savaş bölgesinden kaçmaya çalışan yaklaşık 150 sığınmacıyı taşıyan tekne Yeni Erenköy açıklarında battı. Sığınmacıları kurtarmak için Türkiye ve KKTC Sahil Güvenlik Komutanlıkları ortak operasyon yaptı

A+A-

19 ÖLÜ, 25 KAYIP: Türkiye ve KKTC’nin ortak operasyonu sonucu batan gemideki 103 Suriyeli sığınmacı sağ olarak kurtarıldı. 19 sığınmacı ise Akdeniz’de can verdi. Kayıp olduğu tahmin edilen 25 kişi hava kararana kadar arandı

TÜRKİYE’YE GÖTÜRÜLDÜLER: Kurtarılan Suriyeli sığınmacılar ile cesetlerine ulaşılan sığınmacılar Sahil Güvenlik Komutanlığına ait gemiyle Türkiye’ye götürüldü. Denizden ağır yaralı olarak çıkarılan bir sığınmacı ise KTBKK helikopteri ile Girne’ye götürüldü

KKTC’DEN 4 BOT, 1 HELİKOPTER: KKTC, operasyona Sahil Güvenlik Komutanlığına ait 4 Sahil Güvenlik botu ve KTBKK’ya ait bir 2 helikopter ile katıldı. Türkiye arama kurtarma çalışmalarına 1helikopter, 1 uçak, 1 korvet ve 4 Sahil Güvenlik botunun yanı sıra Barbaros Fırkateyni ile katıldı

Yeni Erenköy açıklarında 150 kişilik bir sığınmacı grubu tarafından yapılan yardım çağrısıyla KKTC ve Türkiye Sahil Güvenlik ekipleri ortak arama kurtarma operasyonu gerçekleştirdi.

Suriye’den kaçan sığınmacıları taşıyan geminin batması sonucu başlatılan operasyonda, 103 sığınmacı sağ olarak kurtardı.

19 sığınmacı ise Akdeniz’de can verdi. Kayıp olduğu tahmin edilen 25 kişi hava kararana kadar arandı.

Türkiye Sahil Güvenlik unsurlarının intikali sırasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Sahil Güvenlik Komutanlığı ile koordinasyon kurularak ve NAVTEX yayını yapılarak olay mahallinde bulunan tüm ticari gemilere acil yardım çağrısında bulunuldu.

Ticari gemi bildirdi

Bölgede bulunan Panama bayraklı ASPIRI isimli ticari gemi tarafından, saat 10.34’te sığınmacıların Mersin’in Silifke ilçesi İncekum sahilinin yaklaşık 20-25 deniz mili güneydoğusunda oldukları Sahil Güvenlik Komutanlığına bildirildi.

Türkiye’nin bir Sahil Güvenlik helikopteri, bir Sahil Güvenlik uçağı, bir Sahil Güvenlik korveti ve 4 Sahil Güvenlik botundan oluşan Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurları ile Deniz Kuvvetleri Komutanlığına ait bir helikopter, KKTC Sahil Güvenlik Komutanlığına ait 4 Sahil Güvenlik gemisi ve Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığına ait bir 1 helikopter ile Emniyet Genel Müdürlüğüne ait bir uçağın katılımıyla yapılan arama kurtarma faaliyetleri Kayıp olduğu değerlendirilen 25 kişinin bulunması için hava kararana kadar devam etti.

Bir yaralı Girne’ye götürüldü

Hayati tehlikesi olan bir sığınmacı Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı helikopteri ile Girne’ye götürüldü.

Akdeniz Kalkanı Harekatı’nda görevli Türkiye Deniz Kuvvetleri Komutanlığına ait TCG Barbaros Fırkateyni de arama çalışmalarına katılmak üzere bölgeye gitti.

İlk müdahaleleri Sahil Güvenlik Komutanlığına ait gemide yapılan 102 sığınmacı ile cesetlerine ulaşılan 19 sığınmacı Türkiye’ye götürüldü.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.