1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. "TC'nin arkasına sığınmayın"
"TC'nin arkasına sığınmayın"

"TC'nin arkasına sığınmayın"

Atan, ülkenin gerçek nüfusunun bilinmemesinin kamudaki sorunların temel kaynağı olduğunu belirtti

A+A-

“TC’NİN ARKASINA SIĞINMAYIN”: Atan: Türkiye’deki rejimin başındaki kişi gidicidir ama Türkiye Cumhuriyeti kalıcıdır. KKTC’de hükümetlerin buna göre tavır sergilemeleri gerekmektedir. Siyasetçilere tavsiyem, irade sahibi olsun, Türkiye’deki hükümetlerin arkasına sığınıp da halkını hırpalamasın, bel altı vurmasın

 Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) Başkanı Metin Atan, ülkenin gerçek nüfusunun bilinmemesinin kamudaki sorunların temel kaynağı olduğunu belirtti.

Atan, “Nüfusunuzu bilmezseniz ne eğitimde ne sağlıkta ne de güvenlikte başarı sağlayabilirsiniz, çünkü kaç kişiye hizmet edeceğinizi bilemezsiniz” dedi.

Mali protokol konusunda da görüşlerini belirten Atan, Türkiye ile imzalanan protokollerin KKTC tarafından koşulsuz kabul edildiğini, ancak protokoller konusunda her zaman Türkiye’nin günah keçisi olarak ilan edildiğini kaydetti.

Metin Atan “Bizler size bir metin hazırlıyor ve veriyoruz sizdeki uzman arkadaşlar da yapalım biz bu gömleği dar ya da bol giyeriz diyor ve imzayı atıyorlar”  Sonra nasıl oluyorsa protokoller kötüleniyor ya da Türkiye’ye kızılıyor” diye konuştu.

Kamu-Sen Başkanı Metin Atan, UBP içerisinde yaşanan tartışmalar ve atamalar konusunda da değerlendirmelerde bulundu.

Haberin devamı için tıklayınız 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.