1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. TDP-ELSEN ortak komitesi kurulacak
TDP-ELSEN ortak komitesi kurulacak

TDP-ELSEN ortak komitesi kurulacak

TDP Genel Başkanı Zeki Çeler ve heyeti, EL-SEN heyetini kabul etti. Görüşmede TDP ve EL-SEN; Kıb-tek’in özerkleştirilmesi ile ilgili ortak komite oluşturmaya karar verdi.

A+A-

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Zeki Çeler ve heyeti, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL-SEN) heyetini kabul etti, görüşmede TDP ve EL-SEN; Kıb-tek’in özerkleştirilmesi ile ilgili ortak komite oluşturup protokol çalışması yapmaya karar verdi.

TUĞCU: AKSA’NIN ZAFİYETİ VE ÜLKE İNSANININ NASIL SÖMÜRÜLDÜĞÜ ORTAYA KOYULDU

TDP Genel Merkezi’nde yapılan görüşmede, Başkan Zeki Çeler’in yanında, Genel Sekreter Nevzat Özkunt, Ekonomik Kalkınma ve Yerel İşgücü Politikalarından Sorumlu Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Üyesi Erman Yaylalı ve Sivil Toplum Örgütlerinden Sorumlu MYK üyesi Hasan Umur hazır bulunurken, EL-SEN heyetinde ise Başkan Ahmet Tuğcu ve Yönetim Kurulu Üyeleri Sinan Özcan, Kadriye Pire vr Enver Enveroğlu yer aldı.

Görüşmede ilk sözü alan ELSEN Başkanı Tuğcu, yaptıkları kamuoyu araştırmasını hatırlattı, araştırmanın “halkın gözünde Kıb-tek, elektrik sorunu, özerklik yasası ve elektriğin ucuzlatılması” başlıklarını içerdiğini belirtti.

Tuğcu, “Toplumun her kesimiyle görüşüp yaptığımız ve yüzde 96 doğruluk payı olan bir araştırmaydı. Sonuçlarda AKSA zafiyeti ve ülke insanının nasıl sömürüldüğü ortaya koyuldu” dedi.

“BİZİM İÇİN ÖNEMLİ OLAN; ÖZERK BİR KIB-TEK”

Tuğcu bir diğer adımlarının da Kıb-tek'in kullanımında olan ve kamu adına 1.2 megevatlık güneş enerjisi santrali kurulan Serhatköy'deki 120 dönüm arazinin peşkeş çekilmesine karşı Makine Mühendisleri Odası’yla birlikte dava açmak olduğunu belirterek, süreçle ilgili bilgi verdi.

Tuğcu, “Davayı kazandık, ilgili Bakanlar Kurulu kararı iptal edildi. Ancak tabi bu hükümete güvenmiyoruz. Başka şekillerde bunu yine deneyeceklerdir. Bizim için önemli olan; özerk bir Kıb-tek’in, doğru, ucuz ve kaliteli enerji verebilmesi noktasında yeniden yapılandırılmasıdır” dedi.

ÇELER: ARAŞTIRMA SONUÇLARI; TÜM KARALAMALARA RAĞMEN TOPLUMUN KURUMA SAHİP ÇIKTIĞINI GÖSTERİYOR

Tuğcu’dan sonra sözü alan TDP Genel Başkanı Zeki Çeler, bir önceki toplantılarında da TDP’nin sosyal demokrat politikaları çerçevesinde elektriğin kamusal bir hizmet olduğunu savunduklarını ve gerekli tüm yatırımların yapılması konusunda da ısrarcı olduklarını söylediklerini hatırlattı, ELSEN’le birlikte bu noktada çalışmayı istediklerini kaydetti.

Çeler, “Biz geleceğimiz makamlarda ‘Biz biliriz, biz yaparız’ demeyi değil, işin uzmanlarıyla çalışmayı, onları dinlemeyi tercih ediyoruz. Araştırma sonuçları, tüm karalamalara rağmen toplumun kuruma sahip çıktığını da gösteriyor” dedi.

TDP-ELSEN ORTAK KOMİTESİ KURULACAK

Kıb-tek’in elden çıkarılması durumunda faturaların ne kadar yüksek olacağının toplum tarafından da fark edildiğini belirten Çeler, ELSEN’in bu doğrultuda farkındalık yaratmak için yaptıkları araştırmaları ve çalışmaları takdir ettiklerini söyledi.

Görüşmenin sonunda Kıb-tek’in özerk bir yapıya kavuşması konusunda çalışmalar yapılması adına “TDP-ELSEN Ortak Çalışma Komitesi” kurulmasına karar verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.