1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. TDP Genel Sekreteri İdris: “Berova eğitimdeki kaosu daha da derinleştirdi”
TDP Genel Sekreteri İdris: “Berova eğitimdeki kaosu daha da derinleştirdi”

TDP Genel Sekreteri İdris: “Berova eğitimdeki kaosu daha da derinleştirdi”

“Eğitim sistemindeki yanlışları gidermek yerine eğitimin düzelmesi için öneride bulunanlara saldırmayı tercih ediyor”

A+A-

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Sekreteri Asım İdris, Eğitim Bakanı Özdemir Berova'nın eğitimdeki kaosu daha da derinleştirdiğini, eğitim sistemindeki sorunları gidermek yerine, yanlışlıklara dikkat çekerek, eğitimin düzelmesi için öneride bulunanlara saldırmayı tercih ettiğini savundu.

İdris, “ Berova açıklamaları çarpıtarak aslında kendi açıklarını gizlemeye çalışıyor. Ancak bu durum, Eğitim Bakanlığı’nın iyi yönetilmediği ve en kötü yönetilen bakanlıklardan olduğu gerçeğini değiştirmiyor" ifadelerini kullandı. 

Türkiye'den 167 öğretmen getirilmesi ile ilgili yaptığı açıklamaya yanıt veren Berova'nın kendisini “yalan söylemek” ve “çelişmekle” suçladığını belirten İdris, "Berova hak etse de kendisine aynı üslupla cevap vermeyeceğiz. Ancak şu kadarını söylemek zorundayım ki Sayın Bakan maalesef doğruları söylememektedir" dedi.

Eğitim Bakanı Berova'yı defalarca televizyonda birlikte programa çıkmaya davet ettiğini anımsatan İdris, bu davetini yineledi.

TDP Genel Sekreteri Asım İdris yazılı açıklamasında, eğitimde yaşanan gelişmeler ile Bakan Berova'nın yaptığı açıklamalara yönelik değerlendirmelerde bulundu.

"BEROVA'NIN KULLANDIĞI ÜSLUP GİDEREK ÇİRKİNLEŞMEKTE"

Berova'nın, eğitimle ilgili yapılan eleştirilere karşı önyargılı bir tutum sergilediğini ve kullandığı üslubun da giderek çirkinleştiğini ileri süren İdris, Berova'nın yapılan eleştiriler karşısında “Kara Propaganda”, “Eğitimle zerre gailesi olmayanlar”, “Türkiye Düşmanlığı” ve “Yalancı” ifadelerini kullandığını, bu söylemlerin bakanlık koltuğunda oturan bir kişiye yakışmadığı yönündeki fikrini ifade etti.

“BUNLARIN HANGİSİ YALAN?"

İdris açıklamasında şunları kaydetti:

"Açıklamamda Türkiye’de Kıbrıs’a öğretmen gönderilmesi için çıkılan bir münhalden, bu münhallerde rehberlik, özel eğitim ve muhasebe öğretmenlerinin de getirileceğinden bahsediyoruz. Bunlar yalan mı? Bu alanlarda ülkemizde birçok mezun olduğunu ve bu alanlardaki gençlerin iş bulma konusunda sıkıntıları olduğunu söylüyoruz, yalan mı? Şu anda da ülkemizdeki okullarımızda bu bahsettiğim konularda Türkiye’den gelen ve bizim gençlerimiz işsizken onların yerine öğretmenlik yapanlar olduğunu söylüyoruz, yalan mı? Sayın Bakan sadece ihtiyaç alanlarında öğretmen getirildiğini söylüyorsunuz. Rehberlik ve özel eğitim öğretmenliği ve muhasebe konularında münhal çıktınız ve başvuran olmadı mı da siz Türkiye’den bu alanlarda öğretmen getiriyorsunuz. Size bunu sordum, yalan mı?"

Kendi bakanlığı döneminde imzalanmış herhangi bir protokol, anlaşma veya sözleşmesi biten öğretmenlerin sözleşmelerinin yenilenmesi söz konusu olmadığını da savunan İdris, bakanlığı döneminde sözleşmeleri biten Türkiye’den görevlendirilen rehber öğretmenlerin sözleşmelerinin yenilenmediğini, bunun gerek bakanlık arşivlerinden gerekse de dönemin müsteşarından öğrenilebileceğini de söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.