1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. TECAVÜZ davasında müthiş kurgu
TECAVÜZ davasında müthiş kurgu

TECAVÜZ davasında müthiş kurgu

Girne’de yaşanan bir tecavüz olayı, peşi sıra yeni suç iddialarını da beraberinde getirdi. Tecavüzle suçlanan Tarık Mart’ın kurtulması için kurulan senaryo, polis- avukat-asker, beş kişinin başını yaktı

A+A-

POLİS ARACILIĞI İLE TELEFON: Tarık Mart’ın mahkeme sürecine etki etmek amacıyla kurulan kumpas, Girne Polis Müdürlüğü Adli Şube ekibinin başarılı takibi ile çökertildi. Avukat Hasan Özkök, polis Ediz Manici aracılığı ile hücreye telefon yolladı, Mart dışarıyı aradı. Peşi sıra gelişen olaylarda beş kişi tutuklandı

AVUKAT- POLİS- ASKER: Girne Adli Şube ekipleri, hücreden itibaren yaşananların izini sürdü. Mart Mağusa’da Hicran Dağlı’yı aradı. Dağlı emekli binbaşı, zanlının amcası Adem Mart’ı devreye soktu. Mart ise, taksici ve Hicran Dağlı’yı yalancı şahitlik yapması için ikna etti

TEMİNATLA SERBEST: Olayın ortaya çıkmasının ardından polis, Avukat Hasan Özkök, polis Ediz Manici, amca emekli Binbaşı Adem Mart, Hicran Dağlı ve taksici İbrahim Yıldırım’ı tutukladı. Zanlılar, tutuklandı, soruşturma tamamlandı. Yalan tanıklık ve yalan tanıklığa teşvikten dava okundu. Beş zanlı da, 50 bin TL şahsi kefalet, 30 Bin TL de KKTC vatandaşı bir kefille serbest kaldılar

Devrim DEMİR

Çalışanı B.S.’yi Çatalköyde’ki villasında bayıltana kadar dövdükten sonra tecavüz eden Tarık Mart’ın adil yargılanmasını engellemek isteyen 5 kişi “Yalancı tanıklık” ve “Yalancı tanıklığa teşvikten” tutuklandı.

Tecavüz zanlısı Tarık Mart’ın avukatı Hasan Özkök, Girne Polis Müdürlüğü polis karakolu hücrelerinde tutuklu bulunan müvekkilinin dışarı ile bağlantı kurmasını sağlamak için polis hücrelerinde görevli polis memurunu ayarlayarak Mart’a telefon sağladı.

Tarık Mart’ın amcası emekli Binbaşı Adem Mart devreye girerek, Hicran Dağlı ve İbrahim Yıldırım’ı yalancı tanıklığa teşvik etti.

Ağız birliği yapan yalancı tanıklar, tecavüz olayının yaşandığı gece zanlı Tarık Mart’ın Mağusa’da olduğuna dair polise yalan ifade verdi.

Tanıkları yakın takibe alan Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli ekipler, kısa sürede olayı aydınlatarak bir avukat, bir polis, bir asker toplam 5 kişinin tutuklanmasını sağladı.

Zanlılar soruşturmanın tamamlanmasının ardından, dün teminat talebiyle öğleden sonra Girne Kaza Mahkemesi’nde yargı huzuruna çıkarıldı.

Yargıç Mesut Mesutoğlu, zanlıların yargılanıncaya kadar yurt dışına çıkışlarını yasaklayarak KKTC vatandaşı 1’er kefilin imza edecekleri 30’ar bin TL kefalet ve 50’şer bin TL’lik şahsi kefalet imza ederek serbest bırakılmalarına karar verdi.

“Yalancı tanıklık” ve “Yalancı tanıklığa teşvikten” yargılanacaklar

Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli Müfettiş Muavini Hüseyin Zaifer mahkemede verdiği ifadede, zanlılar Hasan Özkök, Hicran Dağlı, Âdem Mart ve Ediz Manici’nin 9 Ekim tarihinde “Yalancı tanıklık” ve  “Yalancı tanıklığa teşvik” suçlarından tutuklandıklarını anlattı.

Müfettiş Muavini Hüseyin Zaifer, Çatalköy’de meydana gelen “tecavüz” , “vahim zarar” ve “ciddi darp” suçlamasıyla tutuklu bulunan Tarık Mart’ın adil yargılanmasını engellemek için zanlıların ortak hareket ederek polise yalan beyanda bulunup yalan ifade verdiklerini söyledi.

Hücredeki polis telefonu temin etti

Girne Polis Karakolu hücrelerinde tutuklu bulunan Tarık Mart’a telefon ulaştırmak isteyen avukat Hasan Özkök, polis hücrelerinde görevli polis memuru Ediz Manici’yi suça teşvik ederek zanlı Mart’a telefon ulaştırmasını sağladı. Mart’ın telefon aracılığı ile Mağusa’da amcası Adem Mart’a ulaştığı öğrenilirken, zanlı Hicran Dağlı İbrahim Yıldırm’ı yalan tanıklık etmek için teşvik ettiği ortaya çıktı.

Adil yargılanmaya engel olamadılar

Tarık Mart’ın mahkeme sürecine etki etmek amacıyla kurulan kumpas, Girne Polis Müdürlüğü Adli Şube ekibinin başarılı takibi ile çökertildi. Zanlılar dün soruşturmanın tamamlanması ile teminata bağlanarak ileride yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Mart bugün yargı huzurunda

“tecavüz” , “vahim zarar” ve “ciddi darp” suçlamasıyla 5 gündür poliste tutuklu bulunan zanlı Tarık Mart’ın tutukluluk süresi bugün doluyor.

Alınan ek tutukluluk süresinde zanlının polise bazı iddiaları olmuş polis iddiaların araştırılması için mahkemeden ek süre talebinde bulunmuştu.

Mart’ın bugün yeniden Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarılması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.