1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. “Tedbir alınmazsa süt ithal edeceğiz”
“Tedbir alınmazsa süt ithal edeceğiz”

“Tedbir alınmazsa süt ithal edeceğiz”

KKTC’de 14 yıl vekillik ve bunun yedi yılını da bakanlıkla geçiren Kemal Dürüst, özellikle kendinin de uğraş verdiği hayvancılık sektörü ile ilgili olarak yeni hükümete uyarıda bulundu.

A+A-

Ülkemiz siyasetinin son 15 yıldaki önemli isimlerinden biri olan eski milletvekili ve bakan Kemal Dürüst, yeni hükümete başarı dilerken, özellikle hayvancılık sektöründe etkili siyaset üretilmezse yakın bir gelecekte imalatçılarımızın yurt dışından süt ithal edebileceği uyarısında bulundu.

Dürüst, “Şu anda hayvancılığın durumu çok kötü. Kar eden bir hayvancı olduğunu düşünmüyorum” dedi.

14 yıl vekillik ve 7 yıl turizm, eğitim, ulaştırma gibi alanlarda bakanlık yapan Kemal Dürüst, geçtiğimiz yılki erken genel seçimleri kaybettikten sonra, kendini eğitime ve hayvancılığa verdi.

47 yaşındaki Dürüst, şu anda Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyeliğini yürütüyor.

Dürüst, “… Ömer Gültekin bey üniversitemizin binasını yapan, bu yatırımı gerçekleştiren kişidir. Üniversiteden önce, Güzelyurt’a yurt yatırımlarını yaptı. Sonrasında da buraya bir üniversite yatırımı yaptı. Bence yurtlar ve üniversite, 1974 sonrası Güzelyurt’a yapılan en büyük yatırımdır” diye konuştu ve şunları ekledi:

Haberin devamı için tıklayınız

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.