1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. “Tek dertleri var, adayı bölmek”
“Tek dertleri var, adayı bölmek”

“Tek dertleri var, adayı bölmek”

Akansoy, ciddi bir kriz ile karşı karşıya olunduğunu belirterek, uzun süredir bu konuda yapılan uyarılar olduğunu kaydetti

A+A-

CTP Milletvekili Asım Akansoy,  ciddi bir kriz ile karşı karşıya olunduğunu belirterek,  uzun süredir bu konuda yapılan  uyarılar olduğunu, yaşanan sürecin Türk tarafının hak arayışı adı altında kontrollu bir kriz yaratma çabası olduğunun açık olduğunu kaydetti. Akansoy,  Anastasiadis’in büyük hataları  üzerine, Dışişleri Bakanı Özersay ve TC Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun bu yönde paralel adımlar attığının görülmekte olduğunu söyledi. Diplomaside caydırıcı tedbirlerin bir yöntem olduğunu ve bu yönde adım atılması gerektiğini vurgulayan bir Dışişleri Bakanının olduğuna vurgu yapan Akansoy, “masada yol alamazsak sahada yol alırız diye düşünüyor sanırım, ancak bu tür tedbirlerin olası karşı tepkilerini iyi hesaplamadıkları ve küçük “Kıbrıs Cumhuriyeti”nin uluslararası hukuktan kaynaklanan yüksek gücünü iyi hesaplayamadıklarını düşünüyorum.” dedi. Akansoy, düşündürücü olanın, bu tür hamlelerin Anastasiadis’in elini güçlendirebileceği, Türkiye’yi uluslararası alanda zor durumda bırakabileceği ve Kıbrıslı Türkleri daha da yalnızlaştıracağı ihtimali olduğunu belirterek, “Kudret Özersay ateşle oynuyor, hem Kıbrıslı Türklerin pozisyonunu zayıflatıyor, bizi itibarsızlaştırıyor hem de Türkiye’yi uluslararası bağlamda zor durumda bırakıyor” diye konuştu.

“Tek dertleri var, adayı bölmek”

Akansoy, şöyle devam etti, “Özne olalım, gücümüzü gösterelim derken, bizi daha da yokluğa mahkum eden bir düşünce ile karşı karşıyayız. Gidişatın elimizi güçlendireceğini, bizi çözüm masasında güçlü kılacağını düşünmüyorum. Ne yazık ki adadaki statükoyu aynen devam ettirecek bir siyaset izleniyor. Türkiye’nin bu denli ciddi sorunları varken, güneyinden de kendisine yeni bir cephe açtırılması akıl alır değil. Sayın Özersay, Federasyon denendi olmadı, tükendi diyor. Sayın Çavuşoğlu, Türkiye adına, Federasyon dahil tüm çözüm yöntemleri masada diyor. Yani bu ikili ve ne istendiği net olmayan belirsiz siyasetle mi, yaklaşımlarla mı tutarlı ve başarılı olacağız.

Haberin devamı için tıklayınız

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.