1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. “Temaslı personel işe çağrıldı, pozitif çıktı”
“Temaslı personel işe çağrıldı, pozitif çıktı”

“Temaslı personel işe çağrıldı, pozitif çıktı”

KTAMS ve KAMU-SEN, Lefkoşa Gelir ve Vergi Dairesi'nde bir çalışanın 'temaslı' olarak kendini izole ettiğini ve 10. Günde pozitif çıktığını açıklayarak, Daire Müdürü ve Müdür Muavini tarafından işe çağrıldığını belirtti.

A+A-

Temaslı olduğu nedeni ile kendini izole eden bir Lefkoşa Gelir ve Vergi Dairesi’nin bir çalışanın bir hafta sonra Daire Müdürü ve Müdür Muavini tarafından işe çağrıldığını ve 10. Günde pozitif çıktığını açıklayan KTAMS ve KAMU-SEN, personel ve daireden hizmet alanların sağlığının riske atıldığına vurgu yaptı.

Sendikalar bugün dairede tam gün greve gidiyor, öte yandan söz konusu dairede 3 çalışanda Covid-19 pozitif tespit edildiği de belirliyor.

KTAMS ve KAMU-SEN’in açıklaması şöyle:

“UBP-DP-YDP Hükümetinin pandemi sürecini yönetmede sergilediği beceriksizlik ve sorumsuzluk örneklerinden biri de Lefkoşa Gelir Vergi Dairesinde ortaya çıkmıştır.

Temaslı olduğu nedeni ile kendini izole eden bir çalışan bir hafta sonra Daire Müdürü ve Müdür Muavini tarafından işe çağrılıp, gelmediği takdirde izinsiz ve özürsüz işe gelmediği gerekçesiyle maaşından kesinti yapılacağı konusunda tehdit edilmiştir. Bunun üzerine işyerine gelen çalışanın 10. günde pozitif olduğu ortaya çıkmıştır.

Bilimsellikten uzak bir anlayışın sonucu tüm Gelir Vergi Dairesi personelinin ve daireden hizmet alan insanlarımızın da sağlığı riske atılmıştır.

Bu sorumsuzluğu ve ihmali protesto etmek için sendikalarımız KTAMS ve KAMU-SEN Lefkoşa Gelir ve Vergi Dairesinde bugün tam gün grev uygulayacak ve saat 10:00’da Daire önünde basın açıklaması yapılacak.”

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.