1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. TKP, efsanevi lider Ziya Rızkı'yı andı
TKP, efsanevi lider Ziya Rızkı'yı andı

TKP, efsanevi lider Ziya Rızkı'yı andı

Merhum toplum liderlerinden Ziya Rızkı vefatının 26. yıldönümünde anıldı.

A+A-

Merhum toplum liderlerinden Ziya Rızkı vefatının 26. Yıldönümünde anıldı.  Toplumcu Kurtuluş Partisi Yeni Güçler (TKP-YG) Girne İlçe Örgütü, TKP eski milletvekillerinden, Kıbrıs Türkü’nün varoluş mücadelesi liderlerinden Ziya Rızkı’yı törenle andı. Koronavirüs önlemleri çerçevesinde 5 kişilik bir heyetle Ziya Rızkı için büstü ve mezarı başında iki ayrı tören düzenlendi.

ziya-rizki-anma-2.jpg

TKP-YG Girne İlçe Başkanı Yurdaer Garip törende yaptığı konuşmada, Kıbrıs Türk toplumunun yetiştirdiği değerli ve efsanevi liderlerden Ziya Rızkı'yı minnet ve saygıyla andıklarını belirterek, bıraktığı mirasa sahip çıkmaya devam ettiklerini söyledi.

Ziya Rızkı''nın Kıbrıs Türkü’nün varoluş mücadelesinde emeklerinin büyük olduğunu kaydeden Garip, TKP için yaptıklarının da unutulmayacağını ifade etti. "Limasol Serdarlığından, Girne Belediye Başkanlığına; TKP Milletvekilliğinden Cumhurbaşkanı adaylığından Spor Klübü yöneticiliğine mücadele ve topluma hizmetle dolu bir liderin izinden gitmenin onurunu taşıyoruz" diyen  Yurdaer Garip, Ziya Rızkı'yı rahmet ve minnetle andıklarını söyledi.

ziya-rizki-anma-3.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.