1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. TKP Gençlik Örgütü: “Burslar derhal yatırılsın”
TKP Gençlik Örgütü: “Burslar derhal yatırılsın”

TKP Gençlik Örgütü: “Burslar derhal yatırılsın”

Toplumcu Kurtuluş Partisi-Yeni Güçler Gençlik Örgütü tarafından yapılan açıklamada, öğrencilerin 5 aydır burslarından mahrum kaldığı ifade edilerek, öğrencilere dayanışma belirttiler.

A+A-

Toplumcu Kurtuluş Partisi-Yeni Güçler Gençlik Örgütü tarafından yapılan açıklamada, öğrencilerin 5 aydır burslarından mahrum kaldığı ifade edilerek, öğrencilere dayanışma belirttiler.

TKP-YG Gençlik Örgütü, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nın eğitimin her alanında başarısız olduğunu iddia ederek, bursların ödenmesi konusundaki aksaklığını sürdürmeye devam ettiğini belirtti.

Yapılan açıklamanın devamında Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı’na çağrıda bulunarak, “İçinden geçmekte olduğumuz bu ekonomik krizde gençlerin eğitimi için devletin yardımları artırması gerekirken, aksine öğrencilere köstek olan bu yapıya şiddetle karşı olduğumuzu belirtip, öğrencilerin burslarının derhal yatırılması için ise Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığına ve Maliye Bakanlığına çağrı yapıyoruz.” İfadeleri kullanıldı.

Açıklamanın tamamı şu şekilde:

“5 aydır burslarından mahrum kalan genç dostlarımıza dayanışmamızı belirtiriz.

Eğitimin her alanında başarısız olan Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı öğrencilerin burslarını ödeme alanındaki sistematiksizliğini de sürdürmeye devam ediyor. 2021 Bahar döneminde eylem yapan gençleri susturmak için bir miktar burslarını hemen yatıran Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı, yine bursların yatırılmasını durdurdu. Öğrencilerin burslarını yatırmamakla birlikte, takip ettiğimiz ve şiddetle karşısında olduğumuz bir diğer konu ise burs başvuru sürecinde gerekli olan transkript belgesi için öğrencilerden kurumlar tarafından talep edilen ücret ve bu ücrete her sene yapılan zamdır. İçinden geçmekte olduğumuz bu ekonomik krizde gençlerin eğitimi için devletin yardımları artırması gerekirken, aksine öğrencilere köstek olan bu yapıya şiddetle karşı olduğumuzu belirtip, öğrencilerin burslarının derhal yatırılması için ise Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığına ve Maliye Bakanlığına çağrı yapıyoruz.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.