1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. TL eridikçe, vatandaş da eriyor
TL eridikçe, vatandaş da eriyor

TL eridikçe, vatandaş da eriyor

Türk Lirası'nın (TL) dolar, sterlin ve Euro karşındaki değer kaybı devam ediyor. 2 bin 364 TL olan asgari ücret, döviz karşısında eridi. Asgari ücret sadece son bir haftada 17 dolar, 11 sterlin ve 13 Euro değer kaybetti

A+A-

Ceren ÖZBİL

Türk Lirası'nın (TL) dolar, sterlin ve Euro karşısındaki değer kaybı devam ediyor. TL’nin sadece son bir haftada, dolar, sterlin ve Euro karşısındaki kaybı, endişelerde tavan yaptı.

Bir hafta önce 4.5024 TL'ye denk gelen bir dolar, dün itibarıyla 4.6568 TL oldu. Yine bir hafta önce 6.0270 TL'ye denk gelen bir sterlin 6.2218 TL'ye ve 5.3052 TL'ye tekabül eden Euro da 5.4720 TL'ye yükseldi.

TL'nin; dolar, sterlin ve Euro karşısındaki değer kaybı, banka borcu, okul taksiti, ev kirası gibi ödemeleri döviz üzerinden yapan vatandaşların hesaplarını altüst etti.

Ayrıca, elektrik enerjisinin de akaryakıttan sağlanıp, TL'nin değer kaybına bağlı olarak akaryakıta da zam gelmesiyle ülkedeki birçok ürün ve hizmetin fiyatı da arttı.

 

Haberin devamı için tıklayınız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.