1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. TMT Mücahitler Derneği açıklamada bulundu
TMT Mücahitler Derneği açıklamada bulundu

TMT Mücahitler Derneği açıklamada bulundu

TMT Mücahitler Derneği, “masaya ancak devletin tanınması şartı ile oturulacağını yetkililerin açıklaması gerektiğini” belirtti.

A+A-

TMT Mücahitler Derneği’nden yapılan açıklamada, “bunca görüşme ve Rum'un ortaya koyduğu daha doğrusu ön koşullar öne sürerek bizleri hiç saydığı halde  askeri gücünü güçlendirerek bizi yıldırarak isteklerini kabul ettireceği varsayımı ve bizim bazı gafillerin arka çıktığı Federal devlet modeli, Kıbrıs'ın yaşanan gerçekleri ile hiç bağdaşmadığı halde yine önümüze konmaya çalışılmaktadır” denildi.

“Crans Montana’nın son olduğunu ve  BM parametreleri ile siyasi bir çözümün 50 yıllık çabalardan sonra mümkün olmadığının bir kez daha kanıtlandığını” belirten Dernek,” Anastasiadis Guterres'in belgesini kabul ettiğini ve görüşmeye hazır olduğunu açıkladı. Çünkü bizimkiler toprak konusunda harita verdikleri gibi Garantiler'in de tartışılmasını kabul ettiler ama o toplantıda anlaşmaya varılamaması halinde bundan sonra ancak yeni şartlarda masaya dönülebileceği bu yüzden anlaşma olmadığına göre bugüne dek Türk tarafının verdiği tüm tavizler masadan kaldırılmış olmalıdır zira Türkiye Dışişleri Bakanı Sayın Çavuşoğlu'nun da kesin Crans Montana görüşmelerinin son olduğuna açıkça vurgu yapmıştı” ifadelerine yer verdi.

Dernek, “Bunca oyundan sonra eğer yine ayni şartlarda masaya oturulması halinde Rum'a boyun eğmekten kurtulma şansı olmayacaktır. Masaya ancak Devletimizin tanınması şartı ile oturulacağını yetkililerin açıklaması gerekir” dedi.

Devlete hep birlikte sahip çıkmak  ve içteki sorunları yine hep birlikte çözmeye çalışmaktan başka da bir çıkış yolu olmadığına vurgu yapılan açıklamada, sorunların aşılamayacak sorunlar olmadığı belirtilerek “Gün birlik ve beraberlik günüdür, parti çıkarları bir kenara bırakılmalı ve halkımız kucaklanmalıdır“ denildi.

Dernek, Kıbrıs Türk halkının, yanında her türlü yardıma hazır Türk Ulusu olduğunu ve haklı, meşru ve doğru bir davanın savunucuları olarak geri adım değil ileri adımlarla aydınlığa kavuşacağını söyledi.

Dernek, “Bizleri içten yıkmaya çalışan ve onlara alet olan insanlarımızın olduğunu da biliyoruz ama onlara geçit vermeyeceğiz. Atatürkçü Kıbrıs Türk halkına yakışan da budur” dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.