1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Topaloğlu: T izni kararını gözden geçirin
Topaloğlu: T izni kararını gözden geçirin

Topaloğlu: T izni kararını gözden geçirin

Kıbrıs Türk Çağdaş Kamu Araçları İşletmecileri Derneği Başkanı Fuat Topaloğlu, ‘T’ izinlerine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

A+A-

Kıbrıs Türk Çağdaş Kamu Araçları İşletmecileri Derneği Başkanı Fuat Topaloğlu, ‘T’ izinlerine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Fuat Topaloğlu, “Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı toplu taşımacılıkla hiçbir alakaları olamamakla beraber gözümüzün içine baka baka bizlere doğruyu söylememektedir” dedi.

Topaloğlu, “Güzelyurt ve Lefkoşa bölgesinde yüzlerce toplu taşıma izni ve onlarca işletmeci varken ayrıcalıklı bazı işletmecilere; diğer işletmelerin haklarını gasp ederek, siyasallaşmış olan itiraz kurulunda bizlerle alay edercesine ‘T’ izinlerinin şartları değiştirilerek haksız olarak, kalıcı kamu iznine çevrilmesi manidardır” ifadelerini kullandı.

“Gizli kapaklı oluşturulan toplantılarda ne saklanmak istenmektedir?” diye soran Topaloğlu, açıklamasına şöyle devam etti:

“Yaşam tabii ki dinamik ve hareket halindedir ama bu bölgelerdeki adalet yapısı ve iş barışı kökünden sarsılmıştır. Üyelerimiz arasında iş barışını sağlayacak ve hizmet kalitesini oluşturacak ‘ada geneli şirketleşme’ çabası bizler için ütopyaya dönüşmüştür. Herhalde Ulaştırma Bakanlığı’nda, söz konusu şanslı bazı şirketlerle birlikte ‘ada genelinde şirketleşme’ yapmayı planlamaktadır.”

Topaloğlu, “Bugünden itibaren mesleğimizle ilgili alınan antidemokratik kararlarla birlikte gizli kapaklı hiçbir ilişkiye müsaade etmeyeceğimizin yanında Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığının söz konusu iki bölgede almış olduğu kararı da gözden geçirmesini talep ettiğimizi tüm kamuoyuna duyururuz” açıklamasını yaptı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.