1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Dairesi hizmete giriyor
Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Dairesi hizmete giriyor

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Dairesi hizmete giriyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler, kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda somut adımlar atmaya kararlı olduklarını vurguladı.

A+A-

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler, kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda somut adımlar atmaya kararlı olduklarını söyleyerek “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Dairesi hizmete giriyor” dedi.

KIBRIS’a konuşan Çeler, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Dairesi (TOCED) Yasası’nın 2014 yılında onaylanarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın bünyesinde faaliyete geçmesinin hedeflendiğini, ancak söz konusu dairenin dört yıldır aktif hale getirilemediğine dikkat çekti.

Ülkemizde artan kadına yönelik şiddet olaylarını dikkate aldıklarında TOCED’in ivedilikle hayata geçirilmesinin kaçınılmaz olduğunu vurgulayan Çeler, bu amaç doğrultusunda bakanlık olarak çalışmalarına hız verdiklerini ve TOCED’in yürürlüğe girmesiyle ilgili çalışmalarda son aşamaya gelindiğini söyledi.

Çeler, TOCED’in kısa süre sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın eski hizmet binasında aktif olarak faaliyete başlayacağını açıkladı.

Ekonomik yönden adli süreç başlatamayan kadınlara, önceki hükümet döneminde başlatılan adli yardım çalışmalarının bu dönemde tamamlandığını söyleyen Çeler, Barolar Birliği’yle yapmış oldukları protokol çerçevesinde; Sosyal Hizmetler Dairesi’nin hazırlamış olduğu raporlar doğrultusunda adli yardım desteğine başlandığını kaydetti.

 

Haberin devamı için tıklayınız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.