1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. TOTAL, ikinci sondaja hazırlanıyor
TOTAL, ikinci sondaja hazırlanıyor

TOTAL, ikinci sondaja hazırlanıyor

Fransız TOTAL şirketi, 11’inci parselde yeni sondaj yapma kararını Rum Enerji Bakanlığı’na ve Hidrokarbon Şirketi’ne bildirdi.

A+A-

Fransız TOTAL şirketinin iki ay önce tamamladığı 11’inci parseldeki sondaj çalışmalarının ardından, yine aynı parselde yeni bir sondaj yapmaya hazırlandığı haber verildi.

Fileleftheros haberi “Yeni Sondaja İlerliyorlar… TOTAL 11’inci Parselde Kalıyor ‘Onisiforu’da İkinci Doğal Gaz Aramasına Hazırlanıyor… İlk Sondajın Verilerini Analiz Ettiler, ‘Eratosthenis’in Daha Yakınına Gidiyorlar” başlık ve spotlarıyla manşetten verdi.

Habere göre Rum yönetiminin tek yanlı “Münhasır Ekonomik Bölge” ilan ettiği deniz bölgesindeki 11’inci parselde “Onisiforu Batı 1” noktasında sondaj yapan TOTAL şirketi, bu çalışmalarında topladığı verileri analiz etti ve son ayda iki özel gemiyle yeni bilimsel araştırma yaptı.

İlk sondajında, bölgenin jeolojik yapısının Mısır’ın Zohr yatağının “Eratosthenis” çevresinde de devam ettiği saptanması ile ümidi ve iyimserliği artan şirket, topladığı yeni verilerin analizlerini perşembe günü tamamladı.

İkinci sondaja şubat ayına kadar başlaması beklenen TOTAL’in ilgisinin daha çok ilk sondaj noktasının doğusuna, denizaltındaki “Eratosthenis” sıradağı yakınlarında yoğunlaştığına dikkat çekildi.
Gazete sözü edilen noktanın, ilk sondaj yaptığı bölgeden farklı ve ilk sondaj noktasının yaklaşık 30 kilometre doğusunda olduğunu yazdı.

Habere göre TOTAL (EİK), 11’inci parselde ikinci sondajı yapma kararını Rum Enerji Bakanlığı’na ve Hidrokarbon Şirketi’ne perşembe günü bildirdi.

Gazete önümüzdeki aylarda sözde Rum “MEB”indeki sondaj faaliyetleri yoğunlaşacak. TOTAL’in yeni sondaj çalışması dışında İtalyan şirketi ENI’nin en az iki sondaj planladığını, Exxon Mobil’in de 2018’in ilk yarısında iki sondaj yapacağını açıkladığını hatırlattı.
 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.