1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Trabzonspor 1-0 Erzurumspor
Trabzonspor 1-0 Erzurumspor

Trabzonspor 1-0 Erzurumspor

Son 5 haftada sadece 2 puan toplayabilen Trabzonspor, yeni teknik direktörü Abdullah Avcı'nın ilk maçında Erzurumspor'u 1-0 mağlup etti. Bordo-mavililer, 26 Eylül'deki Yeni Malatyaspor galibiyetinden sonra ilk kez kazandı.

A+A-

Süper Lig’in 9. haftasında Trabzonspor ile Erzurumspor karşı karşıya geldi. Medical Park Stadı’nda oynanan mücadaleyi ev sahibi takım 1-0 kazanarak 5 hafta aradan sonra galibiyetle tanıştı.

Bu sonucun ardından bordo-mavili takım 9 puana yükseldi. Konuk takım ise 8 maç sonunda 8 puanda kaldı. Gelecek hafta Trabzonspor, Ankaragücü ile deplasmanda; Erzurumspor ise sahasında Antalyaspor ile karşılaşacak.

7 maçta alınan 5 puan sonrasında Newton ile yollarını ayıran Trabzonspor, Abdullah Avcı yönetiminde Erzurumspor maçına etkili başladı. Ekuban, Abofe ve Nwakaeme ile tehkeli olan bordo-maviler, aradığı golü 23’te buldu.

Abdulkadir Ömür’ün ceza sahasına girip pasını aktardığı Ekuban, dengesini kaybederken sağ ayağıyla yerden yaptığı vuruşta topu filelere göndermeyi başardı: 1-0.

ERZURUMSPOR VAR’A TAKILDI

Tempolu geçen ilk yarıda Erzurumspor golü yedikten sonra beraberlik için rakip kaleye yüklendi. Dakikalar 39’u gösterirken konuk takım topu filelere gönderdi ancak VAR’dan geri döndü!

Kornerden gelen ortaya Gomes’in arka direğe doğru pasında Mina topa dokunmak istedi ancak ondan önce Marlon’un vuruşuyla top filelere gitti! VAR’dan gelen uyarıyla hakem TV’den pozisyonu izledi ve Mina’nın faul yaptığına karar verdi.

Erzurumspor maçın devre arasında Twitter hesabından pozisyonun iki fotoğrafını paylaşarak bu tweet’i attı.

YAĞMUR DİNMEDİ, POZİSYONLAR BİTMEDİ

Maçın başlangıcından sonuna kadar durmak bilmeyen yağmur zaman zaman sahadakilere zorluk çıkardı. Kaleci Uğurcan Çakır topu elinden kaçırdı. Teknik direktör Abdullah Avcı kenardaki kendi bölgesinde kayarak yere düştü.

Tek golün atıldığı maçta 32 şut çekildi ve bunların 10’unda isabet bulundu. Ancak Trabzonsporlu oyuncular bitirişlerde topu auta gönderdi, Erzurumspor ise kaleci Uğurcan’a takıldı.

Stat: Medical Park

Hakemler: Erkan Özdamar, Serkan Olguncan, Kamil Çetin

Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Pereira (Serkan Asan dk. 86), Edgar le, Vitor Hugo, Marlon, Abdulkadir Parmak, Lewis Baker, Abdulkadir Ömür (Semedo dk. 84), Ekuban, Nwakaeme (Bilal Başacıkoğlu dk. 86), Afobe (Flavio dk. 62)

Yedekler: Erce Kardeşler, Hosseini, Sefa Kınalı, Campi, Kamil Ahmet Çörekçi, Kerem Baykuş

Teknik Direktör: Abdullah Avcı

Büyükşehir Belediye Erzurumspor: Kayacan, Murat, Artoru Mina, Gökhan, Kaan, Gabrial Obertan, Mitchell Donald, Sissoko  (Hamroun dk. 88), Rashad Muhammed (Emrah Başsan dk. 72), Arvydas Novikovas, Ricardo Gomes

Yedekler: Batuhan Ünsal, Hasan Hatipoğlu, Mayega, Svhwechlen, Adolphe Teikus, Mücahit Albayrak, Osman Çelik, Cenk Alkılıç

Teknik Direktör: Mehmet Özdilek

Gol: Ekuban (dk. 23) (Trabzonspor)

Sarı Kartlar: Murat Uçar, Arturo Mina, Kayacan (Büyükşehir Belediye Erzurumspor), Afobe, Lewis Baker (Trabzonspor)

  • TRABZONSPOR 1-0 ERZURUMSPOR

  • 82′ Uğurcan’dan büyük hata! Trabzonspor kalecisi topu yumruklamak istedi ancak başarılı olamadı. Gomes önüne düşen topa istediği gibi vuramadı ve savunmanın engellemesiyle top Uğurcan’a geldi.
  • 72′ Harika vuruş, harika kurtarış! Kaan’ın frikikten kullandığı vuruşu kaleci Uğurcan köşeden güzel şekilde uzanarak kornere çeldi.
  • 60′ Trabzonspor etkili geldi. Paslaşmaların ardından Baker’ın uzak köşeye çektiği şut direği adeta yalayıp auta gitti.
  • 55′ Erzurumspor gole yaklaştı! Uğurcan yağmurlu havada ve ıslak zeminde topu elinden kaçırdı. Gomes önünde bulduğu topta şutunu çekti ancak yandan auta çıktı.
  • 47′ Trabzonspor ikinci yarıya da iyi başladı. Ekuban penaltı noktası hizasından şutunu çekti ancak topa istediği şekilde vuramadı ve farklı şekilde auta çıktı.
  • İkinci yarı Erzurumspor’un vuruşuyla başladı.
  • Karşılaşmada ilk yarı Trabzonspor’un 1-0’lık üstünlüğüyle sona erdi.
  • VAR! GOL İPTAL! 39′ Kornerden gelen ortaya Gomes’in arka direğe doğru pasında Mina topa dokunmak istedi ancak ondan önce Marlon’un vuruşuyla top filelere gitti! VAR’dan gelen uyarıyla hakem TV’den pozisyonu izledi ve Mina’nın faul yaptığına karar verdi.
  • 36′ Afobe, savunmanın arkasına çok iyi sarktı. Kaleci Kayacan’ı geçip şutunu çekti ancak topu dışarıya yolladı!
  • GOL! 23′ Trabzonspor, Ekuban ile 1-0 öne geçti. Abdulkadir’in pasında ceza sahasında topla buluşan Ekuban, sağ ayağıyla yerden vuruşunu yaparak takımını 1-0’lık üstünlüğe taşıdı.
  • 19′ Erzurumspor kornerde gole yaklaştı! Hugo topu çizgiden kafasıyla çelerek topu kornere yolladı.
  • Trabzon’da maçın başından bu yana şiddetli bir yağmur yağışı var.
  • 7′ Trabzonspor yine gole yaklaştı. Afobe’nin ceza sahasının sağ tarafından çektiği şut kaleye yakın paralel giderek auta çıktı.
  • 5′ Maçtaki ilk tehlikeli fırsat Ekuban ile geldi. Trabzonspor gol yaklaştı ancak Ekuban iyi vuramayınca top auta gitti.
  • 1′ Karşılaşmaya Trabzonspor’un vuruşuyla başlandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.