1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Trump'ın açıklamaları ABD-Çin görüşmelerini zora sokabilir
Trump'ın açıklamaları ABD-Çin görüşmelerini zora sokabilir

Trump'ın açıklamaları ABD-Çin görüşmelerini zora sokabilir

Çinli yetkililer herhangi bir anlaşmanın bir parçası olarak ABD gümrük vergilerinin tamamen kaldırılması için baskı yaparken, Trump, "Kaldırmaktan bahsetmiyoruz. Önemli bir süre kalmasından bahsediyoruz" açıklamasını yaptı.

A+A-

ABD Başkanı Donald Trump Çin'in herhangi bir ticaret anlaşmasına bağlı kalacağından emin olmak için gümrük vergilerinin "önemli bir süre" kalabileceği uyarısında bulundu.

Konuya yakın kaynakların yaptığı açıklamaya göre Çinli yetkililer herhangi bir anlaşmanın bir parçası olarak ABD gümrük vergilerinin tamamen kaldırılması için baskı yaparken, Trump'ın bu açıklaması gelecek hafta başlayacak ABD-Çin ticaret görüşmelerini karmaşık hale getirebilir.

Trump, üst düzey müzakerecileri ABD Ticaret Temsilcisi Robert Lighthizer ve Hazine Bakanı Steven Mnuchin'in bu hafta sonu Pekin'e gideceğini söyleyerek ve yönetim yetkilisinin dün açıkladığı görüşme planlarını doğruladı.

Trump, Beyaz Saray'da gazetecilere yaptığı açıklamada "Anlaşma iyi bir şekilde ilerliyor" diyerek Çin ziyaretinin "anlaşmayı ilerletmek" için olduğunu belirtti.

Ancak ABD'nin Çin'den ithal ürünlere yönelik gümrük vergileri kaldırılması sorulduğunda, Trump "Bunları kaldırmaktan bahsetmiyoruz. Onları önemli bir süre kalmasından bahsediyoruz. Çünkü eğer bir anlaşma yapacaksak Çin'in bu anlaşmaya sadık kalacağından emin olmalıyız" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.