1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. "TÜK’ün mali durumunun bozuk olduğunu herkes biliyor"
"TÜK’ün mali durumunun bozuk olduğunu herkes  biliyor"

"TÜK’ün mali durumunun bozuk olduğunu herkes biliyor"

Tarım Bakanı Dursun Oğuz, bankaların kendi uygulamamaları çerçevesinde borç alındığını söyleyerek, yapılan araştırmalar sonucunda sadece Credit West ile anlaşma yapıldığını belirtti.

A+A-

Üreticilerin bireysel borçlanma yönremiyle borçlandıklarını anlatan Oğuz, üreticilerin de kefilinin TÜK olduğunu söyledi.

TÜK’ün çok önemli bir kurum olduğunu ve yaşaması ve yaşatılması gerektiğini dile getiren Oğuz, TÜK’ün fiyat mekanizması açısından dengeleyici olduğunu kaydetti.

TÜK’ün mali durumunun bozuk olduğunu herkesin bildiğini söyleyen Oğuz, Türkiye’den alınan borcun ödenmesi gerektiği, bunun  görevleri olduğunun bilincinde olduklarını fakat şu anki yapıyla bu borcu da ödeyemediklerini belirtti. 

Alınan borcun mükellefiyetinin üretici değil TÜK’te olduğunu söyleyen Oğuz, borç senedinin imzalanmasının bankanın prosedürü olduğunu fakat borç mükellefiyetinin TÜK’te olduğunu vurguladı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.