1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Tunalı: ”Orta direk kalmadı”
Tunalı: ”Orta direk kalmadı”

Tunalı: ”Orta direk kalmadı”

TKP Yeni Güçler Genel Başkan Yardımcısı Tözün Tunalı, yanlış politikalar sonucu ülkede orta direğin yok edildiğini, gelecek kaygısının artarak devam ettiğini dile getirdi.

A+A-

Tunalı yaptığı yazılı açıklamada, geçmişteki yanlış politikaların cezasının çekildiğini söyleyerek, “ Ekonomimizin yok olma noktasına geldiğini göremeyen bir idare ile karşı karşıyayız” açıklamasında bulundu.

Kamudan başka hiçbir yerde  yatırımın yapılmadığı ülkede  büyük çoğunluğu özel sektörde çalışan insanların bitme noktasına geldiklerini ifade eden Tunalı, “ Sanayi bölgelerinin “tel tel” döküldüğünü, yerli firmaların  Türkiye’den gelen ürünlerle rekabet etmesinin mümkün olmadığını ifade etti. İşçi sınıfının asgari ücretle boğuştuğunu hükümetin  göremediğini açıklayan Tunalı, düzenin bu şekilde devam etmesinin kabul edilemez olduğunu belirtti.

İşte o açıklama;

Yanlış politikaların sonucu olarak KKTC’de Orta Direk kalmadı. Zenginin daha zengin fakirin daha fakir olduğu biz düzenin devam ettiği ülkemizde gelecek kaygısı artarak devam ediyor. Tanınmamışlığın verdiği dezavantajlar ve gelmiş geçmiş tüm hükümetlerin halkı düşünerek değil kendilerini ve yandaşlarını düşünerek yaptıkları politikaların cezasını çekiyoruz. Ekonomimizin yok olma noktasına geldiğini göremeyen bir idare ile karşı karşıyayız. Kamudan başka hiçbir yatırımın yapılmadığı ülkemizde büyük çoğunluğu özel sektörde çalışan insanlarımızı bitirme noktasına gelmiştir. Özel sektörün önünü açacak hiçbir tedbir alınmıyor. Sanayi bölgesinde üretim yapan iş sahiplerinin dertleri büyük ama duyan ve çare üreten bugüne kadar olmamıştır. Sanayi Bölgeleri tel tel dökülüyor. Üretici firmalar batma noktasında ürettiklerini satamaz duruma gelmişlerdir. Çünkü karşılarında Türkiye’de üretim yaparak ihraç eden güçlü firmalar vardır. KKTC üreticisi bu firmalar ile yarışamaz. Bu konuda KKTC üreticisi dert küpü ama dinleyen yok. Sanayicinin derdini dinlemek için hiçbir makam gidip kendileriyle ilgilenmiyor. Hiçbir Hükümet yetkilisinin sanayi bölgelerine gidip sorunların ne olduğunu sormuyor. Hükümetin yaptığı sadece kendi yandaşlarına iş imkânı vermektir. İhaleler kendi yandaşlarına krediler kendi yandaşlarına veriliyor. Kendilerinden olmayanlar da başına ne gelirse gelsin zihniyetinin hakim olması ekonomimizi bitirmiştir.

Zengin kesimlerin hükümetlere yakın olmalarından dolayı varlıklarına varlık katmaya devam ediyorlar. Bankalardaki mevduatları 18 Milyar TL’yi bulmuştur. Nerden buldun yasasının olmaması ve yatırım yapıyoruz diyerek vergiden kaçmaları Milyarlarına Milyar katarak zenginliklerini ikiye katlıyor. Özel sektördeki orta sınıf işletmeler de her geçen gün ya fabrikalarını satıyorlar ya da üretimlerini durdurmak zorunda kalıyorlar.

Özel sektör çalışanlarının durumu da hiç iç açıcı değildir. İşçi sınıfının asgari ücretle boğuştuğunu Hükümet göremiyor. Üniversite mezunu gençlerimizin ülkeyi terk etmeyip vatanımızda kalalım diyen kesimler de ezilip yok olmaya mahkûm duruma getirildi. Devlete kendi aileleri ve yandaşlarını alıp yüksek maaşlarla işe başlatmaları ve geleceklerini garanti altına almaları hiç sorgulanmıyor. Fakat Özel sektördeki Üniversite mezunları ise büyük işyerlerinde işçi sıfatıyla çalışmak mecburiyetinde bırakılıyor. Bu düzenin bu şekilde dönmesi kabul edilemez bir durumdur. TKP Yeni Güçler olarak bizler özel sektörde çalışan her kesimin yanında olacağız. Bu anormal durumu düzeltmek bizimle olacaktır. Zenginlik sınırının da bir sonu olacaktır. Fakir, işçi ve emekçinin kalkınması için her türlü imkânı yaratıp bu kesimi kalkındırmak boynumuzun borcu olacaktır.

TÖZÜN TUNALI

BAŞKAN YARDIMCISI.   

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.