1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Tüpraş İzmir Rafinerisi'ndeki patlama
Tüpraş İzmir Rafinerisi'ndeki patlama

Tüpraş İzmir Rafinerisi'ndeki patlama

liağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, TÜPRAŞ İzmir Rafinerisi'nde 4 işçinin hayatını kaybettiği patlamaya ilişkin, "Anlık bir patlama. Herhangi bir yangın, başka bir sızıntı veya TÜPRAŞ'ın genelini, faaliyetini etkileyecek bir durum yok." dedi.

A+A-

Yılmaz, TÜPRAŞ İzmir Rafinerisi önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçenin çok sayıda sanayi kuruluşunu bünyesinde barındırdığını ve 55 bin işçinin çalıştığını söyledi.

Aliağa'da talihsiz bir olay yaşadıklarını, bu tür kazaların zaman zaman meydana gelebildiğini belirten Yılmaz, depolama alanında uzun süredir bakımda bulunan ve işletmeye alınmak üzere hazırlanan bir nafta tankının içinde çalışma yapıldığı sırada gaz sıkışması sonucu patlama olduğunu kaydetti.

Yılmaz, "Anlık bir patlama. Herhangi bir yangın, başka bir sızıntı veya TÜPRAŞ'ın genelini, faaliyetini etkileyecek bir durum yok. Patlama sonucunda 4 işçimiz vefat etti. Olaydan dolayı etkilenen 2 kişi vardı. Birini yaralı kabul ediyoruz durumu hafif. Hepimizin başı sağ olsun." diye konuştu.

TÜPRAŞ'ın kendi operasyonel faaliyeti ve üretiminin devam ettiğini anlatan Yılmaz, tesise araç girişinin yapılmadığını, sağlık, itfaiye ve AFAD ekiplerinin bölgede olduğunu dile getirdi. Yılmaz, "Adli vakadır. Başsavcı olay mahallinde. Polis tahkikatını yapmak üzere burada. Ayrıntılar teknik incelemenin ardından ortaya çıkacak." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.