1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Turistlerin ilgisi yoğun olur
Turistlerin ilgisi yoğun olur

Turistlerin ilgisi yoğun olur

Selimiye Mahallesi Muhtarı Mustafa Mesutoğlu, kapalı olan tarihi yerlerin hafta sonu ziyarete açılması halinde, bölgenin canlanacağını vurguladı

A+A-

Surlariçi Selimiye Mahallesi Muhtarı Mustafa Mesutoğlu, bölgede kapalı olan tarihi yerlerin, hafta sonu ziyarete açılması gerektiğini söyledi. Muhtar Mesutoğlu, turistlerin bölgeye daha çok hafta sonu geldiğini ifade ederek, tarihi yerlerin açılması durumunda muazzam bir talep olacağını belirtti. Mesutoğlu, bölgede çocukların oyun parkının olmadığını da dile getirdi.

“Bölgenin çocuk parkına ihtiyacı var”

“Bölgede çocuk parkımız yoktur. Tek sorunumuz budur. Küçük çocuklarımızın okul sonrası oynayabileceği bir yer yok. Defalarca hükümete ve belediyemize belirtiyoruz ama Lefkoşa Surlariçi bölgesinde çocuk parkı yapmak için uygun yer bulmak da kolay değil. Bölgemiz gelişmekte olan bir bölgedir. Güzel bir şekilde gençliğimiz geri geldi, güzel iş yerleri açıldı. Muazzam bir talep var ve bölge devamlı gelişmektedir.”

“Katlı otopark yapılabilir”

“Bölgede park yerleri var ama maalesef sorun da var. Mesela birkaç katlı otopark yapılabilir, o da finans gerektirir. Hiçbir yerden olumlu bir cevap alamıyoruz. Bölgedeki belediye otoparkı normal şartlarda yeterlidir ama dışarıdan geldiğinde yeterli olmuyor. Özel oto parklar var. Sağ olsun devletimiz çok serbest bıraktı. İnsanlar bir gün park ettiğinde 1 aylık park parası alıyorlar. Haliyle insanlar da bölgeye gelmekten çekiniyor. 
 

 

Haberin devamı için tıklayınız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.