1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Türkiye-Libya mutabakatı Sisi'yi gerdi
Türkiye-Libya mutabakatı Sisi'yi gerdi

Türkiye-Libya mutabakatı Sisi'yi gerdi

Mısır darbecisi Sisi, Şarm eş-Şeyh'te düzenlenen Dünya Gençlik Forumu’nda Türkiye ile mutabakat imzaladığı için Libya’ya müdahale edebilecek güçleri olduğunu ama Libya halkına saygı duydukları için buna girişmediklerini söyledi.

A+A-

Trump’un "en favori diktatörüm" dediği Mısır cunta lideri SisiTürkiye ile Libya arasında sağlanan mutabakattan rahatsız oldu.

Şarm eş-Şeyh'te düzenlenen Dünya Gençlik Forumu’nda konuşan Sisi, UMH Başkanı Fayiz es-Serrac ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan iki mutabakatın, Kahire, Halife Hafter’in liderliğindeki Libya Ulusal Ordusu (LUO) ve Libya Parlamentosu tarafından yasal görülmeyerek reddedildiğini söyledi.

Sisi, Mısır’ın ulusal güvenliğinin Akdeniz’de olanlardan doğrudan etkilendiğini dile getirerek, Kahire’nin ülkede yaşananlara müdahale etme gücüne sahip olmasına rağmen Libya halkıyla olan ilişkilere duyduğu saygıdan bunu yapmadığını vurguladı.

Bu açıklama Sisi rejiminin ileriki günlerde Libya'daki meşru yönetime karşı daha açıktan askeri bir pozisyon alabileceği şeklinde yorumlandı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.