1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Türkiye'de Kudüs protestoları
Türkiye'de Kudüs protestoları

Türkiye'de Kudüs protestoları

ABD Başkanı Trump'ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıması, çok sayıda kentte protesto ediliyor

A+A-

ABD Başkanı Trump'ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıması, başta İstanbul ve Ankara olmak üzere Türkiye'nin pek çok noktasında protesto ediliyor.

ABD'nin Kudus'ü İsrail'i başkenti olarak tanımasının ardından bugün Fatih Camii'nde cuma namazının ardından protesto gösterisi gerçekleşecek. Gösteri öncesi çok sayıda vatandaş ellerinde Filistin bayraklarıyla camiye gelirken, yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Ankara'da da Hacı Bayram Camii ile Kocatepe Cami'sinde eylem yapılıyor.

15 TEMMUZ ŞEHİTLER ANITI'NDA PROTESTO

15 Temmuz Derneği, darbe girişiminde yaralanan gazilerle birlikte ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasını 15 Temmuz Şehitler Anıtı'nda protesto etti.

EYÜP SULTAN CAMİSİ'NDE PROTESTO

Çeşitli sivil toplum kuruluşlarının önderliğinde Eyüp Sultan Camisi'nde sabah namazını kılan vatandaşlar, daha sonra ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepki göstermek için meydanda bir araya geldi.

Ellerinde "Kudüs onurumuzdur", "Kudüs namusumuzdur", "Kudüs istiklal ve istikbaldir" dövizleri taşıyan katılımcılar, sloganlar attı.

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ'NDE GÖSTERİ

İstanbul Üniversitesi'ndeki bir grup öğrenci, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasını protesto etti."Emperyalizme ve işbirlikçilerine karşı gençlik ayakta, Filistin'in yanında" yazılı pankart taşıyan öğrenciler, sloganlar attı.

KONYA

Konya'da sabah namazı sonrası toplanan vatandaşlar, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıması kararına tepki gösterdi.

Tarihi Kapu Camisi önünde sabah namazı sonrası bir araya gelen vatandaşlar, ABD ve İsrail aleyhine sloganlar attı.

Sık sık tekbirler getiren gruptakiler, "Kudüs İslam'ındır", "Kudüs Müslümanların onurudur" pankartı açtı.

Çeşitli sivil toplum örgütlerinin destek verdiği gösteride grup adına açıklama yapan İHH İnsani Yardım Vakfı Konya Şube Başkanı Hasan Hüseyin Uysal, Mescid-i Aksa'nın bulunduğu Kudüs'ün, Müslümanların ilk kıblesi ve onuru olduğunu söyledi.

Programa, AK Parti İl Başkanı Hasan Angı ve Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da katıldı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.