1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Türkiye'nin anlaşmalı olduğu ülkelere ürün ihracı başlıyor!
Türkiye'nin anlaşmalı olduğu ülkelere ürün ihracı başlıyor!

Türkiye'nin anlaşmalı olduğu ülkelere ürün ihracı başlıyor!

T.C. Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile KKTC’de üretilen ürünler Türkiye ve Türkiye’nin anlaşmalı olduğu ülkelere ihraç edilebilecek.

A+A-

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi ve Enerji Bakanı  Erhan Arıklı, sosyal medya hesabından T.C. Resmi Gazete’de yayımlanan Türkiye Cumhuriyeti ile KKTC arasında ticaretin ve ekonomik iş birliğinin geliştirilmesine ilişkin kararı paylaşarak, “şimdi üretme vakti” dedi.

 

“Ürettiklerimizi Türkiye ve Türkiye'nin anlaşmalı olduğu ülkelere satabileceğiz"

Söz konusu anlaşmanın Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanarak yürürlüğe girdiğini belirten Arıklı, “Böylece KKTC’nin ticarette önü açılmıştır. Bu anlaşma ile artık ürettiğimiz her şeyi Türkiye’ye ve Türkiye’nin anlaşma yaptığı 3.  ülkelere rahatlıkla  satabileceğiz...” ifadelerini kullandı.

Arıklı’nın konuyla ilgili paylaşımı şu şekilde:

 

“Şimdi üretme vakti...
Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanı Sayın Mehmet Muş ile imzaladığımız iki ülke arasındaki ticarete ilişkin milletlerarası andlaşma, Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan tarafından onaylanarak yürürlüğe girmiştir.
Böylece KKTC’nin ticarette önü açılmıştır. Bu anlaşma ile artık  ürettiğimiz her şeyi Türkiye’ye ve Türkiye’nin anlaşma yaptığı 3.  ülkelere rahatlıkla  satabileceğiz...
Haydi Kıbrıs’ım, şimdi planlı üretim vakti.”

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.