1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Tuzla ve Mağusa’da 7 adet torpil patlatıldı
Tuzla ve Mağusa’da 7 adet torpil patlatıldı

Tuzla ve Mağusa’da 7 adet torpil patlatıldı

Binlerce çatapat bulunduran ve satın alan 5 kişi tutuklanıp mahkemeye çıkarıldı

A+A-

Mağusa’da sokakta torpil patlattıkları tespit edilen 4 gencin tutuklanması üzerine genişletilen soruşturmada Seyit Yiğen’in evinde 13 bin 364 adet plastik torpil, topaç, meşale, tabanca mantarları ve bunun gibi kanunsuz patlayıcı maddeler tespit edildi.

Mağusa’da gece saatlerinde sokaklarda patlayıcı madde sınıfına giren torpilleri patlatarak rahatsızlık yarattığı yönündeki şikayet üzerine soruşturma başlatan polis ekipleri, Mehmet Baran Hangün, Metin Saner Saydam, Deniz Atila Kırıkkale ve Abdullah Ateş isimli gençleri tutuklarken, yürütülen ileri soruşturmada gençlerin söz konusu torpilleri satın aldığı tespit edilen Seyit Yiğen’in evinde 13 bin 364 adet plastik torpil, topaç, meşale, tabanca mantarları ve bunun gibi kanunsuz patlayıcı maddeler tespit edildi.

Polis soruşturmasında zanlı Yiğen’den 25 adet torpil satın aldığı tespit edilen zanlı Hangün ile torpilleri beraber patlattığı arkadaşları zanlı Saydam, Kırıkkale ve Ateş dün “Kanunsuz patlayıcı madde taşıma”, “Kanunsuz patlaıcı madde tasarrufu”, “Rahatsızlık”, “Uygunsuz tavır ve hareket” ve “Sokağa çıkma yasağını ihlal” suçlamaları ile söz konusu torpilleri gençlere sattığı belirlenen ve evinde de binlerce patlayıcı madde ele geçirilen zanlı Seyit Yiğen ise “Kanunsuz patlayıcı madde taşıma”, “Kanunsuz patlayıcı madde tasarrufu” ve “Satışa arz etme” suçlamaları ile Mağusa Kaza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkarıldı.

TUZLA VE MAĞUSA’DA 7 ADET TORPİL PATLATILDI

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Löğmen Yücetürk mahkemede verdiği ifadesinde, 20 Eylül 2021 tarihinde zanlı Mehmet Baran Hangün’ün Alaniçi’nde zanlı Seyit Yiğen’den 100 TL’ye satın aldığı 25 adet plastik torpillerden 7 tanesini arkadaşları zanlı Metin Saner Saydam, Deniz Atila Kırıkkale ve Abdullah Ateş ile birlikte MF 521 plakalı araç ile seyir halindeyken Tuzla ve Mağusa’da tasarruflarında bulundurup umuma açık yerlerde sokağa atarak patlatmak suretiyle halkı rahatsız ettiklerini açıkladı.

Alınan ihbar üzerine zanlı Hangün, Saydam, Kırıkkale ve Ateş’in 21 Eylül 2021 tarihinde saat 00:30’da bir polis ekibi tarafından tespit edildiklerini belirten Yücetürk, 21 Eylül 2021 tarihinde zanlıların tasarrufunda tespit edilen 18 adet torpilin incelemeye gönderildiğini ve konu torpillerin patlayıcı madde olduğunun tespit edildiğini açıkladı.

Tespit üzerine zanlı Hangün, Saydam, Kırıkkale ve Ateş’in ayni gün tutuklandığını söyleyen Yücetürk, zanlı Hangün ile Saydam’ın gönüllü ifade verdiğini ve suçlarını kabul ettiklerini aktardı.

EVİNDE BİNLERCE PATLAYICI MADDE BULUNDU

Yürütülen ileri soruşturmada 21 Eylül 2021 tarihinde zanlı Seyit Yiğen’in evinin arka kısmında bulunan depo içerisinde bir polis ekibi ve bomba uzmanları tarafından arama yapıldığını söyleyen Yücetürk, yapılan aramada konu depoda izinsiz olarak patlayıcı madde sınıfına giren 13 bin 364 adet plastik torpil, topaç, meşale, tabanca mantarları vb. kanunsuz patlayıcı maddeler tespit edildiğini ve ayni gün zanlı Yiğen’in tutuklandığını açıkladı.

Emarelerin uzmanlar tarafından incelendiğini söyleyen Yücetürk, patlayıcı madde olduklarının tespit edildğini söyledi.

Zanlılar hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlandığını ifade eden Yücetürk, Mehmet Baran Hangün, Metin Saner Saydam, Deniz Atila Kırıkkale, Abdullah Ateş ve Seyit Yiğen’in teminata bağlanmalarını talep etti.

YARGILANINCAYA DEK SERBEST BIRAKILDILAR

Mahkeme, zanlı Mehmet Baran Hangün, Metin Saner Saydam, Deniz Atila Kırıkkale ve Abdullah Ateş ile Seyit Yiğen’in yurt dışına çıkışlarının yasaklanması, seyahat belgelerine el konulması, haftanın 1 günü en yakın polis karakoluna giderek ispatı vücutta bulunmalarına emir verdi. Mahkeme ayrıca zanlı Hangün, Saydam, Kırıkkale ile Ateş’in 7’şer bin TL nakdi teminat ödemeleri, zanlı Yiğit’in ise 20 bin TL nakdi teminat ödemesi, zanlı Hangün, Saydam, Kırıkkale ile Ateş için KKTC vatandaşı 2 kefilin 50’şer bin TL, zanlı Yiğen için ise KKTC vatandaşı 2 kefilin 75’er bin TL meblağlı kefalet senedi imzalamaları koşulu ile yargılanıncaya dek serbest bırakılmalarına emir verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.