1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Twitter test etti, memnun kaldı: Kullanıcılara 'Dilinize dikkat edin' uyarısı
Twitter test etti, memnun kaldı: Kullanıcılara 'Dilinize dikkat edin' uyarısı

Twitter test etti, memnun kaldı: Kullanıcılara 'Dilinize dikkat edin' uyarısı

Twitter geçen yıl test ettiği ve tweet'lerde kullanılan nahoş dili törpülemeyi amaçladığı yeni özelliğini kullanmaya başladı.

A+A-

Sosyal medya platformu Twitter, kullanıcılardan tweet'lere yanıt vermeden önce 'dilini kontrol etmesini' istediği test uygulamasını hayata geçirme kararı aldı.

Platformdan yapılan açıklamaya göre kullanıcılara yanıtlarının 'rahatsız edici ya da incitici' bir dil içerip içermediğini sormak, bu tarz paylaşımları büyük ölçüde azalttı. Bu bildirim sonrası kullanıcıların yüzde 34'ü bir tweet'e verecekleri yanıtı baştan düzenledi ya da yanıt yazmaktan tamamen vazgeçti. İlk kez bildirim alan kullanıcıların 'rahatsız edici ya da incitici' bir dilde tweet atma oranı da yüzde 11 düşüş gösterdi.

​Twitter'da 'arkadaş olanlara' serbest

Öte yandan kullanıcıların 'arkadaşlarına' küfretmesi hâlâ serbest olabilir çünkü bu 'Dilinizi kontrol edin' uyarıları, tweet'i atan hesap ve o tweet'e yanıt verecek olan hesap arasındaki ilişkinin doğasına göre gönderilecek. Twitter açıklamasına göre söz konusu iki hesap takipleşiyor ve sık sık birbirleriyle etkileşim kuruyorsa, tweet'lerde kötü ifadeler kullanılması her iki taraf için de sıkıntı yaratmayabilir.

Uygulama, Twitter'ı Apple ve Android işletim sistemine sahip telefonlarda kullanan ve dil seçeneklerinde 'İngilizce' bulunan hesaplarda geçerli olmaya başlayacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.