1. HABERLER

  2. SPOR

  3. "U-15 Başkent Kupası" kuraları çekildi
"U-15 Başkent Kupası" kuraları çekildi

"U-15 Başkent Kupası" kuraları çekildi

Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Yararına Düzenlenen 2’nci U-15  Başkent Kupasında Kuralar Çekildi.

A+A-

Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Yararına Düzenlenen 2’nci U-15  Başkent Kupasında Kuralar Çekildi.

Çekilen kura sonucunda,

04 Haziran 2023 Pazar günü,

17.30 Lefkoşa Karması (Küçük Kaymaklı T.S.K-Yenicami A.K) - Doğu  Karması(Mağusa Türk Gücü-Yonpaş Dumlupınar T.S.K)

20.00 Fenerbahçe Spor Kulübü - Batı Karması(Gönyeli S.K-Doğan Türk Birliği)

05 Haziran Pazartesi,

17.30 Üçüncülük karşılaşması

20.00 Final karşılaşması oynanacaktır.

 

Organizasyon Komitesi Başkanı Hüseyin Eryaman, organizasyon hakkında düşüncelerini;

“6 Şubat tarihinde yaşadığımız büyük  deprem felaketi neticesinde  voleybol turnuvası için Adıyaman’da bulunan Gazimağusa Türk Maarif Koleji kafilesini,birçok vatandaşımızı ve KKTC olarak kopmaz bir bağla bağlı olduğumuz Türkiye’deki soydaşlarımızı kaybetmenin  derin acısını yaşamaktayız. Henüz etkileri ve acıları taze olan Deprem felaketinde yitirdiğimiz “Melekler Takımı” olarak adlandırdığımız kafilemizi ölümsüzleştirmek için “Şampiyon Melekleri  Yaşatma Derneği” adında kurulan dernek, ülkemiz gençlerine daha iyi eğitim ve spor alanları yaratma ve eğitim bursları verme amacıyla faaliyetlerine başlamış ve birçok kurum ve kuruluşu destek amacıyla etrafında birleştirmiştir. Toplumumuzun bu konuda gösterdiği büyük hassasiyete bizlerde kayıtsız kalmayarak bu yıl ikincisini yapacağımız U-15 Başkent Kupasını, U-15 Şampiyon Melekler Turnuvası olarak gerçekleştirmeye karar verdik. Turnuvada şampiyon meleklerimizin aynı yaşlardaki sporcu arkadaşlarının mücadele edecek olması bizim için ayrıca bir anlam ifade etmektedir. Üç karma takımımızın yanında Türk futbolunun güzide kulüplerinden Fenerbahçe Spor Kulübünün U-15 takımının da aramızda olması organizasyonumuzu değerli kılmıştır. Elde edilecek gelirin Şampiyon Melekleri  Yaşatma Derneğine bağışlanacağı bu önemli organizasyonumuza tüm halkımızı bekliyoruz” diye ifade etti.

 

Organizasyon ile ilgili görüş bildiren KKTC Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Toykan Özdamar;

“6 Şubat’ta yaşanan depremde Adıyaman’da yitirdiğimiz Gazimağusa Türk Maarif Koleji kafilemiz ve depremin büyük yıkıma sebebiyet verdiği  Türkiye’nin diğer illerinde hayatlarını kaybeden tüm vatandaşlarımız ve soydaşlarımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine bir kez daha başsağlığı ve sabırlar dileklerini tekrarladı. Kıbrıslı Türkler olarak bizlere düşen bundan sonrası için en büyük görevin; bu konuda açılan davaların takipçisi olmak ve böylesi anlamlı projelere katkı koymak olduğunu belirtti. İlave olarak Fenerbahçe U-15 takımının bu turnuvaya katılımını sağlayan başta Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Sn. Ali Y. Koç olmak üzere, Futbol Altyapı Sorumlusu Yönetim Kurulu üyesi Sn. Özgür Özaktaç’a ve Fenerbahçe Futbol A.Ş İdari İşler Sorumlusu Sn. Serdar Alkın’a gönülden teşekkürlerini iletti. Bu önemli ve anlamlı organizasyona tüm dernek üyelerini ve taraflı, tarafsız tüm futbolseverleri davet etti.”

 

Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı tarafından yapılan açıklamada ise;

“Kalpleri çok küçük yaşlardan itibaren spor aşkıyla atan şampiyon meleklerimiz, canımız öğretmen ve velilerimizin isimleri, düzenlenen sportif, kültürel ve sanatsal etkinlikler sayesinde ülkemizde ve dünyanın dört bir yanında anılarak ölümsüzleşmekte silinmemek üzere hafızalara kazınmaktadır. Depremde yitirdiğimiz canlarımızın isimlerini yaşatmak ve haklı davamızı tek yürek halinde savunmak amacıyla kurulan derneğimize maddi ve manevi olarak destek verecek bu organizasyonda gerçekleşecek müsabakalarda ter dökecek olan tüm sporculara başarılar diler, bu organizasyonu ortaya koyan başta Hüseyin Eryaman olmak üzere düzenlenmesi için emek koyan tüm sponsor ve paydaşlara içtenlikle teşekkürlerini belirtti.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.