1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Uber geri döndü (Uber'e Türkiye'de erişim engeli kaldırıldı)
Uber geri döndü (Uber'e Türkiye'de erişim engeli kaldırıldı)

Uber geri döndü (Uber'e Türkiye'de erişim engeli kaldırıldı)

Uber'in sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Türkiye'de erişim engelinin kaldırıldığı bildirildi. Uber, sarı taksilere aracılık hizmeti verebilecek ancak özel araçlara bu hizmeti veremeyecek.

A+A-

Uber, İstanbul'da yeniden hizmet vermeye başladı. Uygulamaya erişim engeli getiren ilk derece mahkemesi kararının, istinaf mahkemesi tarafından kaldırılmasının ardından şirket sosyal medya hesabından faaliyetlerine sarı ve turkuaz taksilerle devam edileceklerini duyurdu.

Uber'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Uber’e Türkiye’de uygulanan erişim engeli mahkeme kararına uygun olarak bugün itibariyle resmen kaldırıldı! Tüm İstanbullular’a tekrar merhaba!"

2014 yılından itibaren İstanbul'da hizmet vermeye başlayan Uber'in bugüne dek 4,5 milyondan fazla kişi tarafından indirilerek kullanıldı.. Uber uygulamasını erişim engelinden önce İstanbul’da 14 bin 500 taksi sürücüsü kullanılıyordu.

Uber'e ilişkin olarak taksici dernekleri ve birlikleri dava açmış ve sonucunda Uber'in Türkiye'deki tüm faaliyetleri sonlandırılmış, web sitesi ve uygulamalarına da erişim engeli gelmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.