1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ & BİLİM

  3. Uber'in uçan taksi prototipi ortaya çıktı
Uber'in uçan taksi prototipi ortaya çıktı

Uber'in uçan taksi prototipi ortaya çıktı

Uygulama üzerinden şöförlü araç çağırma servisi olan Uber'in Air ismini verdiği uçan taksinin ilk prototipi tanıtıldı.

A+A-

Uber Air adı verilen uçan taksi projesi firma tarafından geçen yıl tanıtılmıştı. O dönem yayınlanan tanıtım videosunda bilgisayar üzerinde oluşturulan görüntünün fiziksel ilk prototipi ortaya çıktı.

Uber'in 2020 yılında ABD'nin Dallas ve Los Angeles şehirlerinde hayata geçirmeyi planladığı uçan taksinin maketi gösterildi. ABD'nin Los Angeles şehrinde düzenlenen Uber Elevate Summit'te tanıtılan maket, geçen yıl yayınlanan videodaki görüntülerdeki araçla birebir aynı değil.

Tamamen elektrikle çalışacak olan uçan taksi, devasa bir drone modeline benziyor. Özel kalkış noktalarından havalanacak olan uçan araçlar, aynen otomobil çağırır gibi Uber uygulaması üzerinden kullanılabilecek. Ancak otomobillerden farklı olarak özel kalkış noktalarından binilebilecek olan uçan taksiler tek kişi tarafından kullanılabileceği gibi başkalarıyla yolculuk paylaşımı da yapılabilecek.

Geçen yıl yayınlanan Uber Air videosunu aşağıda izleyebilirsiniz:

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.