1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. UBP 42. yılını resepsiyonla kutladı
UBP 42. yılını resepsiyonla kutladı

UBP 42. yılını resepsiyonla kutladı

(UBP) Genel Başkanı ve Başbakan Hüseyin Özgürgün, erken seçim çağrısı yapan (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman’a seslenerek, “UBP’ye meydan okumak yürek ister. Sayın Erhürman tarihi de sen koy, yürü erken seçime gidelim” dedi.

A+A-

Kritik meclis aritmetiği ile yürüttükleri hükümet görevinde ağır faturalar ödemek zorunda bırakılmış olabileceklerini ifade eden Başbakan Özgürgün, “Ama yılmadık, tüm UBP’liler ve koalisyon ortağımız ile birlikte çalıştık, ülkemizi, insanımızı sürüklendiği kriz ortamından çıkarmayı başardık” dedi.

Hükümetin, bir buçuk yıl içerisinde ülkeyi krizden çıkarıp, iyi noktaya getirdiğini, ülkede gittikleri her yerde sevgiyle karşılandıklarını anlatan Başbakan Özgürgün,“Bir buçuk yıl bize yetmez, UBP dün olduğu gibi bugün de, hizmetlerine, devletimizi yaşatma, insanımızı mutlu ve huzurlu kılma amacıyla yoluna devam etmektedir. Hatalarımız olmuştur belki, ama devletimize, halkımıza UBP asla ihanet etmemiştir ve asla etmeyecektir” diye konuştu.

“ELEKTRİK DE GELECEK”

Türkiye’den suyun geldiği gibi elektriğin de geleceğini kaydeden Başbakan Özgürgün, ucuz ve kesintisiz elektriğin toplumun tüm kesimlerine pozitif etki edeceğini, “su gelmeyecek” diyenlerin elektriğin de geleceğini göreceğini söyledi.

“YÜRÜ ERKEN SEÇİME GİDELİM”

“CTP Genel Başkanı’nın partisine 18 katılımın olduğu bir etkinlikte yaptığı konuşmada, büyümek ve güçlenmekten bahsederek erken seçim çağrısı yaptığını” kaydeden Özgürgün,“Değerli UBP’liler, heyecanlı bir genel başkana şunu hatırlatmak istiyorum; 7 bin üyesi ile kurultay yapan, bugün itibari ile 12 bin üyeye ulaşmış bulunan Ulusal Birlik Partisi’ne meydan okumak yürek ister. UBP Genel Başkanı olarak buradan çağrı yapıyorum; Sayın Erhürman tarihi de sen koy, yürü erken seçime gidelim” diye konuştu.

EROĞLU: “EL ELE GÖNÜL GÖNÜLE ÇALIŞIN”

3. Cumhurbaşkanı ve UBP Onursal Başkanı Derviş Eroğlu da konuşmasında, “Aktif siyasetten kopmuş ama kalbim sizler için çarpan bir kardeşiniz olarak karşınızdayım” diyerek, geçmişte yaşanılanları geride bırakıp, el ele gönül gönüle çalışarak UBP’yi iktidara taşımak gerektiğini söyledi.

“Seçime çeyrek kaldığını” belirten Eroğlu, “Şimdi kişiselliği bırakıp kitlesel çalışma zamanıdır. Güçlü bir UBP, güçlü bir KKTC’dir” dedi.

Kıbrıs müzakerelerine de değinerek, Cumhurbaşkanlığı döneminde müzakereleri yürüttüğünü anımsatan Eroğlu, Rumlar’da anlaşma isteği olmadığını, KKTC’den asla vazgeçilmeyeceğini söyledi.

Eroğlu, güçlü bir KKTC’nin, müzakerelerde en büyük güç olduğunu belirterek, “güçlü bir KKTC’nin ancak güçlü bir UBP ile mümkün olduğunu” kaydetti.  Eroğlu, “Göreviniz, UBP’yi iktidara taşımak” diyerek, partililere, karma oydan uzak durmaları çağrısı yaptı.

OĞUZ: “UBP KKTC’NİN GARANTİSİ”

UBP Genel Sekreteri Dursun Oğuz da konuşmasında, UBP’nin adına tarihe şerefle yazdırdığını ifade ederek, partiyi kuranları saygıyla andı. Birlik ve beraberlik vurgusu yapan Oğuz, “Artık son viraja girdik” diyerek, seçimin yaklaştığını kaydetti.

Oğuz, UBP’nin, hedefinden hiç şaşmadan her zaman zirveye yürüdüğünü belirterek, UBP kazanınca KKTC’nin kazandığını vurguladı. Oğuz, “KKTC’nin garantisi olan bir partiyiz. Kırgınlıkları bırakalım, hedefe hep beraber yürüyelim” dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.