1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. “UBP, çalışanların vergi yükünü artırdı”
“UBP, çalışanların vergi yükünü artırdı”

“UBP, çalışanların vergi yükünü artırdı”

Cumhuriyetçi Türk Partisi ( CTP) Milletvekili Devrim Barçın, “UBP, çalışanların vergi yükünü artırdı” diyerek, “15’çi kamu işçilerinden artı vergi kesintisi yapmaya hazırlanıldığını” ifade etti.

A+A-

Cumhuriyetçi Türk Partisi ( CTP) Milletvekili Devrim Barçın, “ UBP, çalışanların vergi yükünü artırdı” diyerek, “15’çi kamu işçilerinden artı vergi kesintisi yapmaya hazırlanıldığını” ifade etti.

Resmi Gazete’de yer alan bilgileri aktaran Barçın, “Kamuda 15'çi işçilere yapılan ücret ödemelerinde, 2022 yılına yönelik vergilendirmede kişisel indirim yıllık 76.700 TL olarak uygulanırken, seçim biter bitmez bu muafiyet yıllık 75.600 TL'ye düşürüldü. Yani ücretlerimizden 1100 TL daha vergi kapsamına alındı” dedi. Barçın, söz konusu karar neticesinde, hem özel hem de kamudaki tüm çalışanların vergi yükünün arttırıldığını ifade etti.

Kişisel sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Devrim, ayrıca KIBTEK’in 4 milyon Dolar; yani, 54 milyon TL daha borçlandırılması yönünde karar üretildiğini ifade ederek, “Gelir artırıcı önerilerimizle, sivil toplum ve halkımız ile birlikte mücadeleye devam dostlar” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.