1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. “UBP ve CTP Halkla dalga geçiyor”
“UBP ve CTP Halkla dalga geçiyor”

“UBP ve CTP Halkla dalga geçiyor”

TKP Yeni Güçler İlçe Başkanı Ertuğrul Bildağ, UBP ve CTP’nin; açıkladıkları tarihte erken genel seçim yapılamayacağını bildikleri halde halkla dalga geçer gibi açıklamalarda bulunduklarını söyledi.

A+A-

Toplumcu Kurtuluş Partisi Yeni Güçler ( TKP Yeni Güçler ) Girne İlçe Başkanı Ertuğrul Bildağ, İktidarın büyük ortağı UBP ve küçük ortağı DP’nin erken seçim için ayrı tellerden çaldıklarını söyledi.

Bildağ, “ Ana Muhalefet CTP ve İktidarın büyük ortağı UBP, müthiş bir ahenk içinde erken seçim balonlarını uçurup diğer partilere göz kırparken, aslında hem ana iktidar hem de ana muhalefet bu seçimlerin kendi istekleri ve söylemlerindeki tarihlerde yapılamayacağının bilincindedir ve buna rağmen halkla dalga geçer gibi açıklamalarda bulunuyorlar “ ifadesini kullandı.

“Yasası hazır olmayan bir seçimin, hangi koşullarda ve nasıl yapılacağını önce Kıbrıs Türk Halkına açıklasınlar” diyen Bildağ,  İlk önce hangi seçim yasası ile seçime gidileceği bir netleşsin sonra halka götürülsün açıklamasında bulundu. Genel Başkanımız Sayın Çakıcı’nın komitede hazırlanan seçim yasasının vizyon eksikliği ve hatalar ile dolu olduğunu defalarca uyarısında bulunmuş, bu haliyle yapılacak bir seçimin sonucunun bir skandal ile sonuçlanacağı vurgusunda bulunmuştu.

Gerçekleşecek bir erken seçim sonucunda % 50’den fazla hata olursa (ki bunun böyle olacağı düşünülüyor) seçim sonuçları şimdiden bir fiyasko olacağını dile getiren Bildağ, “Hem iktidar partileri ve hem de muhalefet partileri aklıselim ile yeni bir tarih belirleyip,  KKTC halkına layık bir seçim modeli ile halka gitmeliler” dedi.

“ Dokuz ay sonra normal doğum mu olacak, yoksa hastalık nedeni ile erken doğum ile mi sonuçlanacak bu erken seçim ?” diyen Bildağ, TKP Yeni Güçler Girne İlçesi olarak, örgütlenme çalışmalarına hızla devam ettiklerini, gerçekleştirdikleri köy ziyaretlerinde partilerine büyük bir ilgi olduğunu, bunun da kendilerini mutlu ettiğini ifade etti.

TKP Yeni Güçler Girne İlçesi olarak yaptıkları köy gezileri ile haklın sorunlarını ve hükümet edenlerden beklentilerinin neler olduğunu tespit etmeye çalıştıklarını söyleyen Bildağ, olası bir erken seçim için hazırlıklara başladıklarını, Girne bölgesine yakışan, temiz, aydın ve yeni yüzler ile Halkın karşısına çıkacaklarını kaydetti. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.