1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. "UBP'nin yapısını ve ideolojisini bilmeyenler konuşuyor"
"UBP'nin yapısını ve ideolojisini bilmeyenler konuşuyor"

"UBP'nin yapısını ve ideolojisini bilmeyenler konuşuyor"

"Çatı aday" spekülasyonlarına tepki gösteren UBP Lefkoşa İlçe Başkanı Gardiyanoğlu, "Bunu konuşan insanlar UBP'nin yapısını ve ideolojisini bilmeyen insanlardır” dedi.

A+A-

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Sadık Gardiyanoğlu, cumhurbaşkanlığı seçimleri için “çatı aday” spekülasyonlarına sert çıktı.

Genç TV’de katıldığı “Bugüne Dair” programında “‘çatı aday” fikrinin UBP için geçerli olmadığını söyleyen Gardiyanoğlu, UBP’nin KKTC’nin en büyük partisi olduğunu savundu ve bu fikri konuşan insanların UBP’nin yapısını ve ideolojisini bilmediğini öne sürdü.

“Çatı aday olması mümkün değildir” diyen Gardiyanoğlu, şöyle devam etti:

“Özet olarak şunu söyleyeyim, Özersay’ın aday olması en doğal hakkıdır, Tatar’ın en doğal hakkıdır. İkisinin de aday olması herhangi bir sorun yaratmaz. Uyumlu bir koalisyon hükümeti var. İkinci tura kalırsa seçim, Özersay ya da Tatar birbirlerinin destekçisi olacaktır.”

Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili her ihtimalin konuşulduğunu vurgulayan Gardiyanoğlu, “çatı aday”ın sadece UBP tabanının kalbinde önemli yer edinmiş biri olabileceğini söyleyerek, şunları kaydetti:

“Biz bunları elbette kendi aramızda konuşuyoruz. Gün gelir de bahsedilen çatı adayı UBP tabanının kalbinde önemli yer edinmiş birisi olursa o zaman UBP Parti Meclisi en doğru kararı alacaktır.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.