1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Üç aylar başladı... Atalay: “Üç aylar mevsimin halkımıza hayırlar getirmesini dilerim”
Üç aylar başladı... Atalay: “Üç aylar mevsimin halkımıza hayırlar getirmesini dilerim”

Üç aylar başladı... Atalay: “Üç aylar mevsimin halkımıza hayırlar getirmesini dilerim”

İslam dünyası için önemli aylar olan üç aylar bugün başladı. Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Talip Atalay, üç aylara bugün girilmesi nedeniyle mesaj yayımladı.

A+A-

Atalay, üç aylar mevsimin halka hayırlar getirmesini, dostluk ve kardeşlik duygularının pekişmesine, ahlaki meziyetlerin yeniden yeşermesine, İslam âleminin birlik ve beraberliğine, insanlığın barış ve huzuruna vesile olmasını diledi.

Atalay “Dini hayatımızda üç aylar olarak yer edinmiş, hicri takvime göre Recep, Şaban ve Ramazan aylarının feyizli ve bereketli atmosferine bugün girmiş olacağız. Her yıl olduğu gibi bugünleri ibadet, dua ve hayırlı işlerle geçirmek için daha fazla çaba sarf edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

Atalay mesajında, Regâib, Miraç ve Berat Kandillerinin bulunduğu üç aylarda rahmet ve mağfiret kapılarının sonuna kadar açıldığını, Kadir Gecesi’nin iyi değerlendirebilen müminler için bin aydan daha hayırlı bir gece haline geldiğini; Ramazan ayının maddî ve manevî anlamda bayrama dönüştüğünü anlattı.

Üç ayların görev ve sorumlulukların hatırlanması, hayata çeki düzen verilmesi için bir fırsat görülmesini isteyen Talip Atalay şunları kaydetti:

“Bu günlerin manevi anlamına uygun olarak çekişmeleri, düşmanlıkları, küskünlükleri, tefrika ve ayrılıkları bertaraf etmeli, dinimizin bizden istediği barış, hoşgörü, kardeşlik ve beraberliğimizin güçlenmesine, insani ve ahlaki meziyetlerin yeniden yeşermesine katkıda bulunacak işler yapmalı, barış ve huzur ikliminin tüm evreni kaplaması için gayret ve dua etmeliyiz.”

Atalay, “Üç aylar mevsimin halkımıza hayırlar getirmesini diler, dostluk ve kardeşlik duygularımızın pekişmesine,  ahlaki meziyetlerin yeniden yeşermesine,  İslam âleminin birlik ve beraberliğine, insanlığın barış ve huzuruna vesile olmasını Cenab-ı Allah' tan niyaz ederim” ifadelerini de kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.