
Üç yayaya çarpan Çekenoğlu 22 ay hapse mahkum edildi
140 promil alkol tesiri altındayken üç yaya çarpan Ahmet Çekenoğlu 22 ay hapse mahkum edildi, 4 yıl boyunca trafikten de men edildi.Kaynak: 3 kişiye çarptı 22 ay hapse mahkum edildi
Girne’de 140 promil alkol tesiri altındayken aşırı sürat ve dikkatsizliği sonucu yönetimindeki aracın direksiyon hâkimiyetini kaybeden ve yaya olarak yürüyen 18 yaşındaki Berke Can Özbek, 24 yaşındaki Mesut Kaya ve 19 yaşındaki Betül Uzun’a çarpan Ahmet Çekenoğlu, dün Girne Kaza Mahkemesi’nde yargılanarak 22 ay hapse mahkûm edildi.
Kararı okuyan Yargıç Meltem Dündar, sanığın 29 Mayıs’ta saat 02.35 sıralarında Girne’de Semih Sancar Caddesi üzerinde aşırı süratli ve dikkatsizliği nedeniyle direksiyon hâkimiyetini kaybettiğini, yaya olarak yürüyen 18 yaşındaki Berke Can Özbek, 24 yaşındaki Mesut Kaya ve 19 yaşındaki Betül Uzun’a aracın ön kısmıyla çarptığını söyledi. Dündar, çarpmadan sonra LV 014 plakalı araç sürücüsü Ahmet Çekenoğlu’nun kaza mahallinden ayrıldığını ve olay yerinden 200 metre ileride bulunan Serdarlı Sokak üzerindeki bir apartmanın alt kısmına gittiğini ve daha sonra olay yerine yürüyerek geri döndüğünü ifade etti.
Kazada en ağır yaralanan Betul Uzun’un sol ayağında sıkıntı olduğunu, bileğinde hareket kısıtlılığı olduğunu kaydeden Dündar, 3 Haziran 2019 tarihinde ambulans uçakla Türkiye’ye götürüldüğünü ifade etti.
Dündar, Uzun’un 3, 4,11 ve 18 Haziran tarihlerinde birçok kez operasyon geçirdiğini, bacaklarına platin takıldığını ifade etti
HABERE YORUM KAT