1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. UEFA’dan ciddi bir şey çıkacağını tahmin etmiyorum
UEFA’dan ciddi bir şey çıkacağını tahmin etmiyorum

UEFA’dan ciddi bir şey çıkacağını tahmin etmiyorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Fransa ile oynadığımız maçta futbolcularımızın verdiği asker selamı sebebiyle UEFA’nın açtığı soruşturmadan ciddi bir şey çıkmayacağını kaydetti.

A+A-

EURO 2020 Elemeleri'nde Türkiye’nin deplasmanda Fransa ile 1-1 berabere kaldığı maçta futbolcular gol sevincini asker selamı ile yaşamıştı.

UEFA’nın, A Milli Takım’da forma giyen futbolcuların 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde Arnavutluk ve Fransa ile oynadıkları maçlarda olası siyasi provokasyon içeren davranışlar sergilediği iddiasıyla Türkiye Futbol Federasyonuna disiplin soruşturması başlattığı hatırlatılarak değerlendirmesi sorulan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

Konuyla ilgili AK Parti grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ben onu da doğrusu şık bulmuyorum. Futboldan az çok anlarım. Böyle bir şey hayatta olmuş değil. Biliyorsunuz Griezmann’ın, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile böyle bir şeyi oldu. Griezmann’a bir şey mi yaptılar, herhangi bir şey verdiler mi? Burada ise şu anda milli takımın bir milli bakışı var, bu milli bakışını da oradaki bütün seyircilerle paylaşıyor. Bundan daha tabii bir şey olamaz. Ben buradan çok ciddi bir şey çıkacağını tahmin etmiyorum. Olsa olsa bir kınama yapabilirler. Bunun dışında, bu noktaya gelmiş bir takıma, herhangi bir olumsuz yaklaşım olmaz” ifadelerini kullandı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.