1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Uluslararası sergi DAÜ ev sahipliğinde sanatseverlerle buluşacak
Uluslararası sergi DAÜ ev sahipliğinde sanatseverlerle buluşacak

Uluslararası sergi DAÜ ev sahipliğinde sanatseverlerle buluşacak

Akdeniz’in incisi olan Kıbrıs’ta sanata ve sanatçıya daima değer veren bir kurum olarak ön plana çıkan Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), yerel sanat etkinliklerinin yanı sıra, uluslararası etkinliklere de paydaş olmayı sürdürüyor.

A+A-

Pek çok Avrupa ülkesini gezen ve bu yıl yerel sanatçımız İnci Kansu’nun onursal başkanlığını yaptığı Kıbrıs Kağıt Sanatçıları Derneği ile International Association of Hand Papermakers and Paper Artists – Uluslararası Kağıt  Sanatçıları Derneği’nin (IAPMA) katkılarıyla ilk kez Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) gelecek olan “Inspired by Paper – Kağıttan Esintiler” başlıklı gezici sergi, Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin (DAÜ) ev sahipliğinde sanatseverlerle buluşuyor.

Söz konusu serginin açılış töreni, 30 Kasım 2018 Cuma günü, saat 18:00’de, Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı Sergi Salonu’nda gerçekleştirilecek. Sergi 28 Aralık 2018 tarihine kadar hafta içi günlerde, 10:00 – 13:00 ve 14:00 – 17:00 saatleri arasında sanatseverlerin ziyaretine açık olacak. Öte yandan serginin ikinci ayağı ise 4 Şubat 2019 tarihinde, saat 18.00’de, Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde açılacak. İkinci sergi ise 15 Şubat 2019 tarihine kadar hafta içi mesai saatlerinde gezilebilecek.

2016 yılının Nisan ayında başlayan “Inspired by Paper – Kağıttan Esintiler” gezici sergisi, bugüne dek Avusturya, Bulgaristan, Finlandiya, Almanya, İsrail, Polonya ve İsveç gibi ülkelerde sergilenmiş ve büyük ilgi görmüştü. 1986 yılında Almanya’nın Düren kentinde kurulan IAPMA’nın başkanlığını 2015 yılından beri Nicole Donnelly sürdürüyor. Sergi Sorumluluğunu ise ünlü sanatçı Helene Tschacher yürütüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.