1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Üncü: “Lefke ilçe ilan edildi ama kamusal ve idari düzenlemeler yapılmadı”
Üncü: “Lefke ilçe ilan edildi ama kamusal ve idari düzenlemeler yapılmadı”

Üncü: “Lefke ilçe ilan edildi ama kamusal ve idari düzenlemeler yapılmadı”

Toplumcu Kurtuluş Partisi Yeni Güçler (TKP Yeni Güçler ) Lefke İlçe Başkanı Ali Üncü, ilçe ilan edilmesine karşın Lefke’de gerekli kamusal ve idari düzenlemelerin yapılmadığını belirtti.

A+A-

Toplumcu Kurtuluş Partisi Yeni Güçler (TKP Yeni Güçler ) Lefke İlçe Başkanı Ali Üncü, Lefke’nin İlçesinin sorunlarına yönelik açıklamalarda bulundu. Lefke ilçesinin hak ettiği değeri hala bulamadığını vurgulayan Üncü, gelmiş geçmiş tüm siyasi ve yetkili erklerin bu durumdan sorumlu olduğunu dile getirdi.

Üncü, “Bildiğiniz üzere Lefke çok yoğun tartışmalar ardından Yeşilırmak’tan Gaziveren’e değin geniş bir bölgeyi kapsayan bir İlçe olmuştur. Bu durum siyasi erklerin, halkın ve bölge insanının uğratıldığı haksızlık isyanlarını dindirmek maksatlı Lefke’yi ilçe yapma kararıyla nispeten başarıya ulaşmıştır ve halk bir müddet bunu hükümete karşı kazanılan bir zafer olarak görmüştür. Tabii olayların asıl yüzü bu şekilde değildi. Esasında Lefke’nin gerçekten tam anlamıyla bir ilçe yapılandırmasına girmesi öngörülmemekteydi. Hala bunu kanıtlarcasına Lefke İlçesine gerekli kamusal ve idari yetki, istihdam ve binaların oluşturulmadığını gözlemlemekteyiz.” açıklamasında bulundu.

Üncü, Lefke’nin diğer ilçelere kıyasla farklı bir demografik yapıya sahip olduğunu ve bu nedenle halk tabanında oluşan ihtiyaç ve bireysel gereksinimlerin de ayni ölçüde diğer bölgelere göre farklı olduğu gerçeğini söyledi.

Üncü, “Lefke bölgemiz ve burada yaşayan hayatı idame etmeye çalışan halkımız yıllarca fiziki ve psikolojik olarak baskı altında tutulmuştur ve bu durum halen değişmemiştir. Gemi Konağı liman projesinin hala İSBU şirketi altında askıda tutulması, üniversiteye bağlı artan nüfusa karşın bir devlet politikasının geliştirilmemesi, tarıma ve hayvancılığa endeksli yaşam süren insanlarımızın yıllarca süregelen sıkıntılarının giderilmemesi ve bunlara benzer daha birçok olumsuz durum analizleri, bölge halkının yapısal olarak diğer bölge insanlarımızdan farklı gereksinimler geliştirmelerine sebebiyet vermiştir. Maalesef bu farklılıklar gözetilmemekte ve bu farklılıklara sebep olan kısır sorunlar ise giderilmemektedir.” dedi.

Aynı zamanda Uluslararası İlişkiler uzmanı da olan Üncü, son günlerde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin, Türkiye Cumhuriyeti’ne bağlanması söylemlerinden yönelik olarak şu ifadeleri kullandı. Üncü, “ Gerek ülkemizde gerekse Türkiye yetkililerinin son günlerde KKTC’nin TC’ye bağlanmasına yönelik yanıltıcı ve nabız ölçen açıklamaları olmuştur. Bu açıklamalara ek olarak Eski İngiltere Dışişleri Bakanı Jack Straw’un da bu tartışılan modeli gündem etmesi eski bir İngiliz oyunu olan “böl - yönet” taktiğinden başka bir şey değildir” ifadelerinde kullandı.

Üncü, son olarak seçim havasının artık ülkede esmeye başladığını ve gerek bölgesel gerekse ülke çapında halkla iç içe ve omuz omuza örgütlenme çalışmalarının da hız kazandığını söyledi.  TKP Yeni Güçler’in Kıbrıs Türk Halkı için büyük bir şans olduğunu ifade eden Üncü, halka hizmetten başka hedefi olmayan, üretken, hesap veren, temiz, dürüst, irade sahibi bir parti olduklarının altını çizdi… Önümüzdeki seçimler sonrasında gerçek anlamda Halkın İktidarını iktidara taşımak için Kıbrıs Türk Halkından destek beklediklerini kaydetti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.