1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Üstel: Adalet tecelli edene kadar takipçisi olacağız
Üstel: Adalet tecelli edene kadar takipçisi olacağız

Üstel: Adalet tecelli edene kadar takipçisi olacağız

Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Karakaya ile Başbakan Ünal Üstel, Adıyaman Adalet Sarayı önünde yaptıkları açıklamada, ‘adalet’ çağrısı yaptı. 

A+A-

6 Şubat depremlerinde Şampiyon Meleklerin hayatını kaybettiği Grand İsias Otel’le ilgili davanın ikinci duruşması bugün yapılıyor.

Mahkemede, teknik raporlar üzerinden duruşmaya geçilecek. Şampiyon Meleklerin ailelerinin avukatları, iki tutuklunun tahliyesine karar verilen Gazi Üniversitesi teknik raporuna itirazda bulunarak mahkemeye; üç ayrı teknik uzman bilirkişi raporunu sunacak.

Karakaya: Katiller olası kastla yargılanmalıdır

Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Karakaya, mahkeme önünde yaptığı basın açıklamasında, ‘adalet’ çağrısı yaptı.

Karakaya, “Dava sürecinde ikinci duruşma için yeniden buradayız… Son adalet yürüyüşümüz ile birlikte buraya çok daha güçlü geldik” dedi.

“Çok daha güçlü, çok daha kararlı, dirayetli ve sabırlı olmalıyız” ifadelerini kullanan Karakaya, “Bu dava adaletle sonuçlanana kadar hep birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz” açıklamasını yaptı.

Karakaya, bilimin yol göstericiliğine güvendiklerini dile getirerek, İsias katillerinin aldıkları her canın bedelini ödemesi gerektiğini kaydetti.

Karakaya, “Katiller olası kastla yargılanmalıdır. Türk adaletine ve mahkeme heyetine güvenmek istiyoruz. Bizim meleklere verilmiş bir sözümüz var ve bunu sonuna kadar tutacağız” ifadelerini kullandı.

Üstel: “Biz çocuklarımızı unutmadık, unutturmayacağız” 

Mahkeme önünde basına açıklama yapan Başbakan Ünal Üstel, “Biz çocuklarımızı unutmadık, unutturmayacağız. Adalet tecelli edene kadar biz bu davanın takipçisi olacağız” dedi.

Üstel, Gazi Üniversitesi tarafından hazırlanan rapora da dikkat çekerek, mahkemeden, üçüncü bir raporun talep edileceğini kaydetti, “Bu rapor ışığında adaletin tecelli etmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

“Bu dava Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin davasıdır. Çocuklar, bizim çocuklarımızdır. Ailelerin acıları, bizim acımızdır” diyen Başbakan Üstel, çok yakında adaletin tecelli edeceğini ve suçluların gerektiği cezayı alacağına inandığını söyledi.

Rehberlerin ailelerinden de ‘adalet’ çağrısı

Öte yandan, İsias Otel’de hayatını kaybeden turist rehberlerinin aileleri de mahkeme önünde bir basın açıklaması yaparak, “adalet” çağrısı yaptı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.