1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Uyuşturucu ile yakalanan Chibuike Joseph Ndinigwe teminatla serbest kaldı
Uyuşturucu ile yakalanan Chibuike Joseph Ndinigwe teminatla serbest kaldı

Uyuşturucu ile yakalanan Chibuike Joseph Ndinigwe teminatla serbest kaldı

Mağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube ekiplerinin Yeniboğaziçi’nde bir evde yaptıkları aramada uyuşturucu madde içeren sigara ve içerisinde yine uyuşturucu madde içeren öğütücü ile yakalanan Chibuike Joseph Ndinigwe teminata bağlandı.

A+A-

Mağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube ekiplerinin Yeniboğaziçi’nde bir evde “Adam kaçırma” ve “Zorla alıkoyma” suçları ile ilgili olarak gerçekleştirdiği aramada, içerisinde uyuşturucu madde olan 1 adet sarma sigara ile içerisinde uyuşturucu madde kalıntısı olan 1 adet öğütücü ile yakalanan Chibuike Joseph Ndinigwe hakkındaki polis soruşturması tamamlandı.

Zanlı Ndinigwe ile birlikte tutuklanan ve uyuşturucu suçu ile bir bağlantıları olmadığı tespit edilen Chimezie Maxwell Egwuata ve Ubong Enefiok Okon ise ülkede izinsiz ikamet ettikleri tespit edilerek ileri işlem için Adli Şube Amirliği’ne teslim edildi.  

“Kanunsuz uyuşturucu madde alma”, “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçlamaları ile tutuklu bulunan zanlı bugün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkarılarak teminata bağlandı ve yargılanıncaya dek serbest bırakıldı.

POLİS SORUŞTURMASINI TAMAMLADI

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Cüneyt Arkın mahkemede verdiği şahadetinde, 8 Ekim 2021 tarihinde Mağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube ekipleri tarafından, zanlı Chibuike Joseph Ndinigwe, Chimezie Maxwell Egwuata ve Ubong Enefiok Okon’un Yeniboğaziçi’nde kalmakta olduğu evde “Zorla adam kaçırma” ve “Zorla alıkoyma” meselesi ile ilgili olarak arama yapıldığını kaydetti.

Yapılan aramada zanlı Ndinigwe’nin elinde tutmakta olduğu tütünle karışık içerisinde 118 miligram hint keneviri türü uyuşturucu madde olduğu tespit edilen sarma sigara, evde ise içerisinde uyuşturucu madde kalıntısı olduğu belirlenen öğütücü bulunduğunu söyleyen Arkın, zanlı hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlandığını açıkladı. 

Zanlı Ndinigwe ile birlikte tutuklanan Chimezie Maxwell Egwuata ve Ubong Enefiok Okon’un ise uyuşturucu suçu ile bir bağlantısının olmadığının ancak ülkede izinsiz ikamet ettiklerinin tespit edildiğini belirte Arkın, söz konusu şahısların ise ileri işlem için Adli Şube Amirliği’ne teslim edildiğini açıkladı.

 Arkın, zanlı Ndinigwe’nin ülkede öğrenci statüsünde olduğunu belirterek yargılanıncaya dek teminata bağlanmasını talep etti.

Mahkeme, zanlı Chibuike Joseph Ndinigwe’nin yurt dışına çıkışının yasaklanması, seyahat belgelerine el konulması, zanlının 8 bin TL nakdi teminat yatırması ve haftanın 1 günü ispatı vücutta bulunması koşulu ile yargılanıncaya dek serbest bırakılmasına emir verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.